Tamara Kalinić jedna je od retkih srpskih blogerki koja je poznata i van granica naše zemlje, a našla se i na "Tajmsovoj" Listi 100 najboljih influensera u 2019. godini.

Tamara se rodila u Sarajevu, odakle se kao trogodišnja devojčica s porodicom preselila u Novi Sad. Studije farmacije završila je u Londonu, gde je po završetku fakulteta dobila priliku da u jednom od najpoznatijih lanaca apoteka u Velikoj Britaniji obuče beli mantil. Međutim, ona je sanjala snove o modi, a da bi ih ostvarila, odvažila se 2012. godine da pokrene blog “The glam and glitter”. Roditelji je u ovoj odluci nisu podržali.

"Nisu se mnogo obradovali ovom poslu. Da budem preciznija, roditelji me nisu podržali u ovom poslu, podržali su me u farmaciji, želeli su da se školujem u inostranstvu, da mi daju mogućnost da se obrazujem na Univerzitetu grada Brajtona i da se dokažem u tuđoj zemlji. Odlučila sam da se dokažem na jedan drugi način, ali činjenica što sam se opirala i pratila svoje srce, je ono što me je odvelo na pravi put. Imala sam veliku podršku sestre, kojoj sam zbog toga dužna do kraja života. Zahvaljujući njoj, danas živim život iz snova", rekla je za "Blic" Tamara i istakla da svaki neuspeh smatra lekcijom.

moda teksas tamara kalinic-min.jpg
Youtube / Tamara Kalinic 

 "Iskreno nikada nisam sebi rekla možda je ovo prevelik zalogaj jer smatram da iako nekada ne uspem u nameri - sve je za ljude. Mislim da neuspeh ne postoji, postoji samo jedna dobra lekcija i to mislim i u odnosima sa ljudima, u poslu i drugim sferama života. Ono što je veoma bitno jeste ići dalje i izvući nešto iz te lekcije. Pasti isti ispit 10 puta, za mene nije prihvatljivo, trudim se da iz svake greške izvučem nešto. Isto tako nisam imala trenutak kada sam rekla sama sebi da sam uspela.

Jako dugo mi je trebalo dok me srpski mediji i publika nisu prihvatili ili da kažem priznali, u početku sam nailazila na puno sumnje i neodobravanja, ali nakon što su me strani mediji prihvatili, tek onda je naša publika prihvatila moj uspeh. Mislim da smo kao narod malo takvi, teško priznajemo uspeh i sebi i drugima. Zbog toga mi je nekada krivo, ali shvatam da je moj posao takav da stvari nisu lako merljive i uspeh dolazi polako", rekla je Tamara.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Tamara Kalinić na Koačeli instagram/tamara