Tamara Kalinić, modnoj javnosti van granica Srbije dobro poznata, šokirala je javnost kada je potvrdila da je njen stan u Parizu opljačkan i da je nestalo ono za šta je mukotrpno radila celu deceniju. Ukradeni su joj skupoceni satovi i nakit. Tamara, koja inače izbegava da priča o lošim iskustvima, istakla je da je zahvalna na podršci koju dobija posle onoga što joj se dogodilo. Ona je jedna od retkih srpskih blogerki koja je poznata i van granica naše zemlje, a našla se i na "Tajmsovoj" Listi 100 najboljih influensera u 2019. godini.

Tamara se rodila u Sarajevu, odakle se kao trogodišnja devojčica s porodicom preselila u Novi Sad. Studije farmacije završila je u Londonu, gde je po završetku fakulteta dobila priliku da u jednom od najpoznatijih lanaca apoteka u Velikoj Britaniji obuče beli mantil. Međutim, ona je sanjala snove o modi, a da bi ih ostvarila, odvažila se 2012. godine da pokrene blog “The glam and glitter”.

 “Danas mnogi žele da budu blogeri, ali ne znaju šta to nosi. Iza mene su brojne neprospavane noći, umor, dugi sastanci. Bilo je dana kada sam radila pod visokom temperaturom jer nisam mogla da propustim važne susrete sa klijentima, a pri tom sam morala da izgledam sveže i lepo. Osnova svega je istinska želja “, rekla je jednom prilikom Tamara za Hello! i istakla da je uspeh došao postepeno.

“Odbijali su me, a i ja sam. U svakom takozvanom neuspehu videla sam uspeh, jer sam naučila nešto novo. Sve sam gradila stepenik po stepenik, a rezultati govore dokle sam stigla. Do toga sam mogla da dođem i drugačije, umesto predanim radom, ali to za mene nije bila opcija. Sve dok na sopstvenoj koži ne osetite znoj ne znate da cenite uspeh i vrednost novca koji zarađujete“, rekla je Tamara kojoj su u često zamerali da je imala lakšu startnu poziciju za uspeh - imućne roditelje.

 “Kada sam počela da se bavim ovim poslom, roditelji mi nisu pomagali finansijski. Kada sam prvi put otvorila blog, uložila sam svega 10 dolara i kupila domen sajta. Sestra je kupila kameru i slikala me. To je sve što ti je potrebno za ovaj posao. U to vreme sam radila kao farmaceut i trošila celu svoju platu na avio-karte i putovanja na modne revije. Obično sam spavala kod drugarice na putovanjima i radila dan i noć dok nisam na kraju mogla da dam otkaz i posvetim se potpuno blogovanju“, napisala je svojevremeno Tamara na svom Instagramu i demantovala da su joj roditelji finansjiski pomogli da se uspe.


“Moji roditelji su imali prvu privatnu bolnicu u Jugoslaviji, tako da je istina da sam se rodila u bogatstvu. Ali su onda izgubili sve tokom rata i počeli iznova da rade i grade novo. Tako da me nije sramota što potičem iz bogate porodice, već sam jako zahvalna svojim roditeljima koji su mi plaćali školovanje u inostranstvu. Otkad sam napunila 18, moji roditelji su mi jedino plaćali školarinu i ništa više. Kada sam napunila 21. godinu nisam uzela od njih nijedan evro. Sada im ja kupujem poklone i činim sve da ih razmazim. Ali ljudi stalno traže razlog da vas omalovaže, iako to što govore nije ni blizu istine“, napisala je blogerka.

Izvor: Lepa&Srećna