Aleksandra Janković prvu glavnu televizijsku ulogu u karijeri odigrala je u seriji "Azbuka našeg života", čija druga sezona uskoro stiže na male ekrane. Snimanje prve sezone pamti, nažalost, i po velikoj tragediji - baš tada joj je preminula majka.

Aleksandra je jednom prilikom priznala da je od produkcije pokušala da sakrije da joj je majka bolesna.

"Pokušala sam da sakrijem od produkcije da mi je majka bolesna, da ne bih remetila seriju. Međutim Jelena (rediteljka Jelena Bajić Jočić, prim. aut.), odmah mi je rekla da idem kod nje u bolnicu. Ja sam joj odgovorila: 'Ako odem na duže, ja se više nikada neću vratiti'. Otišla sam na nekih 20 minuta, da se oprostimo, i to je bio poslednji put kada sam je videla. Ali da se nisam vratila na snimanje, ne znam kako bih se izborila sa time", ispričala je glumica svojevremeno za "TV reviju".

aleksandra jankovic
Youtube / K1 

"Otišla je u poznim godinama i to je sve prirodno. Ali, samo jednom se gubi majka. Kada ostanete bez roditelja, tada zaista ostajete sami na svetu", dodala je tada.

Vesna Popović, junakinja koju Aleksandra tumači u seriji, prošla je kroz bolan razvod, a sa tom situacijom se i glumica suočila u privatnom životu. Nakon kraha braka nastavila je sama da odgaja sina Vanju. 

Aleksandri Janković umrla majka tokom snimanja serije
Youtube/Printscreen/K1 Televizija 

"Dosta razumem ljude i njihove situacije. Iako imam to iskustvo, ja sam mogla sa sobom da ponesem tonu besa, ljutnje i prezira, ali nisam. Ima na tome još uvek rada, jer uvek nekako ostajete povređeni. Ostavljen ili ostavio, vi ste povređeni jer vama nešto nije uspelo. U radu na seriji svakako je to pomoglo kao iskustvo. Glavni junaci su 25 godina zajedno, a ja privatno nisam dogurala do te brojke, ali jesam do osećanja samoće, nepripadanja i odustajanja. Tu ne glorifikujem ni ženu, ni muškarca, jer je stvar obostrana. To je dvosmerna ulica", rekla je ranije Aleksandra za "Blic".

Još fotografija Aleksandre Janković pogledajte u galeriji ispod.

Instagram/letecaleblebija Aleksandra Janković

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

RAZVOD JE SMRT BEZ UMIRANJA: Danijela Dimitrovska iskreno o razvodu, životu i predrasudama lepih žena Kurir