Publika će ove jeseni imati priliku da gleda drugu sezonu serije "Azbuka našeg života", u kojoj glavnu žensku ulogu, lik Vesne Popović, tumači šarmantna glumica Aleksandra Janković. Nakon razvoda od Uroša (Jadran Malkovič), Vesna ima novog emotivnog partnera, kog igra Radivoje Raša Bukvić.

"Vesna u novoj sezoni ima novu ljubav, koju igra Radivoje Bukvić. Nas dvoje se znamo 20 godina, ali prvi put sarađujemo. Radovala sam se kad mi je rediteljka Jelena Bajić Jočić rekla ko će mi biti partner. Visoka sam i korpulentna žena i godi mi kad je neko mog broja fizički i glumački. Gledala sam prvi put s publikom epizode i zadovoljna sam onim što sam videla u Sarajevu", kaže za "Kurir" glumica, koja je prisustvovala predstavljanju novih epizoda na Sarajevo Film Festivalu.

aleksandra jankovic
Youtube / K1 

Teme prve sezone bile su preljuba i razvod, dok se druga sezona serije bavi zlostavljanjem žena.

"Igram svoje godine i to je olakšavajuća okolnost. Međutim, Vesna proživljava nešto što nemam u ličnom iskustvu, ali imam ga u svom okruženju. Tema nove sezone je zlostavljanje žena i kako se prolazi kroz te stvari. Kroz to se prolazi teskobno i grozno, ali ako ne postoji društvo koje to razume, mora da postoji porodica, koja ćete zaštititi i stati iza tebe", istakla je Aleksandra, koja se osvrnula i na niz tragedija koje su poslednjih meseci potresle Srbiju i region.

"Za svaki problem postoji rešenje. To je matematički zadatak, čije je rešenje jednostavnije ili kompleksnije. Ovo je jedan kompleksan problem i rešenju treba pristupiti kroz državne institucije. Mediji i društvene mreže čine veliku zbrku u glavi tih labilnih ljudi. Živimo u jednom neprijatnom vremenu. Kad je jedino rešenje čoveku ubistvo, to je lako osuditi, a to treba razumeti kao društveni, ne lični problem. U Beogradu je dete ubilo decu, a femicidi, koji su se nanizali kao perle, formirali su kod mene strah, sve mi se steže u grlu i muti mi se. Prve reakcije kod mene su bes i želja za osvetom, a to je sve pogrešno. Stvarima treba pristupiti zrelo. 'Azbuka našeg života' otvara tu problematiku na pravi način. Ako nije tu društvo da te zaštiti, tu je porodica... Svi se bavimo time kako izgledamo i nečim materijalnim, a na kraju s ovog sveta odeš bez ičega", iskrena je dramska umetnica, koja je nakon završetka snimanja serije napravila letnju pauzu, koju je iskoristila isključivo za odmor.

Aleksandra Janković
Instagram/letecaleblebija 

"Svesno sam donela tu odluku da mi se ne bi dešavala mentalna pucanja. Čovek mora da radi, ali i da se odmara. Moraš 12 sati da radiš i toliko da se odmaraš. Nije najvažnije samo raditi ili snimati. Čovek mora da se posveti sebi i, kad oseti problem, treba da se povuče od svih. U mom slučaju, spustim sve roletne i, dok ne prođe temperatura i ne pronađem rešenje, ne izlazim napolje", zaključila je za pomenuti medij.

Još fotografija Aleksandre Janković pogledajte u galeriji ispod.

Instagram/letecaleblebija Aleksandra Janković

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Glumac Raša Bukvić o drugoj sezoni serije "Besa" Kurir televizija