Prva sezona serije "Azbuka našeg života" trenutno se reprizira na TV "Prva", a jednu od glavnih uloga u ovom ostvarenju, lik Vesne Popović, tumači Aleksandra Janković. Baš kao i njena junakinja iz serije, i glumica se suočila sa razvodom, a kako je jednom prilikom istakla - sopstveno iskustvo pomoglo joj je da bolje izgradi lik Vesne.

"Dosta razumem ljude i njihove situacije. Iako imam to iskustvo, ja sam mogla sa sobom da ponesem tonu besa, ljutnje i prezira, ali nisam. Ima na tome još uvek rada, jer uvek nekako ostajete povređeni. Ostavljen ili ostavio, vi ste povređeni jer vama nešto nije uspelo. U radu na seriji svakako je to pomoglo kao iskustvo. Glavni junaci su 25 godina zajedno, a ja privatno nisam dogurala do te brojke, ali jesam do osećanja samoće, nepripadanja i odustajanja. Tu ne glorifikujem ni ženu, ni muškarca, jer je stvar obostrana. To je dvosmerna ulica", rekla je ranije Aleksandra za "Blic".

aleksandra jankovic.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Uloga Vesne joj je pomogla da preispita sopstvene odluke, pa i one koje se tiču okončanja braka.

"Mislim da mi je uloga Vesne doprinela da još jednom preispitam samu sebe u svim svojim životnim odlukama i posledicama koje te odluke nose. Smatram da je serija emotivna i da dotiče sve segmente života. Toliko je puna ljubavi, bez obzira kroz šta prolaze glavni junaci. Oni jedno prema drugom imaju i ljubav i poštovanje. Ako je neko pred razvodom, ja se molim za što lepši i mirniji razlaz. Ako mora - neka to učini, a ko ne mora - neka radi na tome da popravi situaciju, jer ne postoji ništa važnije od porodice", istakla je tada glumica.

U braku sa bivšim suprugom Aleksandra je dobila sina Vanju, koji uskoro puni 26 godina. On se još u detinjstvu oprobao u glumi, ali je odlučio da ipak ne krene stopama svoje slavne majke.

"Moj sin je izlet u glumačkoj profesiji imao ranijih godina, kada je učestvovao u filmu Miše Radivojevića, "Buđenje iz mrtvih", a igrao je i u predstavi "Sveti Georgije ubiva aždahu". Često mu u šali kažem da je igrao sa veličinama sa kojima ja neću imati prilike da budem na sceni. Sada ga gluma ne zanima, iako je bio perfektan u tome. Oko njegove desete godine to ga je prošlo", ispričala je svojevremeno Aleksandra za "Hello", a tom prilikom priznala je i da je veoma strog roditelj, kao i da je, poput većine, imala određene strahove kada je u pitanju vaspitanje naslednika.

aleksandra jankovic
Youtube / K1 

"Vrlo sam stroga. Roditeljstvo je najodgovorniji čovekov posao. Tu se ne sme grešiti, a greške su neminovne. Vanja i ja smo sami u prilično zahtevnom gradu. Plašim se da li ću uspeti da ga vaspitam da bude sposoban za život, odnosno da ga osposobim za izazove koje život nosi, da ga vaspitanjem i obrazovanjem pripremim. Ne dozvoljavam mu da "bleji", trudim se da mu ne ostavim prostor za to. Želim da je svestan da smo svi napravljeni od istog materijala, a da nas okolnosti i svest koju imamo o svemu čine različitim. Učim ga da ako se desi nešto najbolje, ne mora da poludi za tim, a ako se desi najgore- ne bi trebalo da potone zbog toga. Bitno je održati ravnotežu. Novac i imovina su nebitni, ja sam prva dokaz kako to preko noći može da nestane. Točak stalnog stvaranja čini život. Stroga sam, nekada preterujem, ali znam da je on odličan momak", rekla je glumica.

Još fotografija Aleksandre Janković pogledajte u galeriji ispod.

Instagram/letecaleblebija Aleksandra Janković

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna