Pevačica Lepa Brena bila je izuzetno popularna osamdesetih godina prošlog veka. Svi su želeli da budu kao ona, međutim retko ko je mogao da je parira.

Mnogi su želeli da je svrgnu sa trona, a među njima i njen bivši saradnik Milutin Popović Zahar. Nakon što je prekinuo saradnju sa Brenom i “Slatkim grehom”, otkrio je pevačicu Gordanu Adamov koja se na estradi predstavljala kao Lepa Lana.

Iako se činilo da će uspeti da napravi zavidnu karijeru ona se iznenada povukla sa scene. Kasnije je otkrila da je to učinila zbog pretnji koje je dobila.

"Te davne 1983. godine snimila sam svoj prvi album “Ja sam Lana”, a za to je najzaslužniji Milutin Popović Zahar, koji me je i otkrio. On se posvađao sa Lepom Brenom i “Slatkim grehom”, prekinuo saradnju s njima, pa je kao pandan Lepoj Breni otkrio mene, a nadimak Lepa Lana nadenuo mi je pokojni Minimaks. Posle prvog albuma i uspeha koji sam doživela, povukla sam se sa javne scene, a najveći razlog tome bile su otvorene pretnje kolege koji je rekao da će ubiti i mene i moje dete ako ne prestanem da snimam albume. Taj čovek mi je otvoreno pretio, a sada kada se sretnemo, on je sav divan, čak me i zagrli. Jednostavno, nisam trpela autoritete, imam stav i karakter koji nije mogao da podnese naređenja. Sve sam prekinula i otišla u Ameriku", rekla je jednom prilikom Gordana Adamov.

Iako su je svi upoređivali sa Lepom Brenom i smatrali je njenom konkurencijom, njih dve su bile u odličnim odnosima.

"Upoznale smo se u jednom hotelu, u kome je ona započela svoju karijeru i u to vreme bila je ono što je narod u Srbiji voleo, rasna žena sa svim atributima. Bila je divna i lepo smo se slagale. Nisam želela da me porede s njom, želela sam da budem drugačija, bila sam svoja. Kada se sretnemo, lepo se ispričamo". ispričala je Lana u jednom intervjuu.

Lepa Lana izdavala je albume do 1995. godine, a onda se potpuno povukla sa estradne scene.

Kako danas izgleda Lepa Lana
Grand online/Printscreen 

"Od 1996. godine nastupam i u Americi i u Srbiji. Radim sa suprugom koji svira harmoniku. Moj život ne bi imao smisla kada bih radila nešto što ne volim", zaključila je ona.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Lepa Brena na jahti u Crnoj Gori Kurir televizija