Jelena i Novak Đoković venčali su se 2014. i iste godine dobili sina Stefana, a tri godine kasnije na svet je stigla i ćerkica Tara.

Danas uživaju u braku, a na početku veze imali su velike izazove. O tome kako su prevazišli veliku krizu onda kada su otpočeli zajednički život u Monaku Jelena je govorila jednom prilikom.

"Tri godine od početka naše veze došli smo do prekretnice. Odlučili smo se za zajednički život, ali u Monaku je bilo teško pronaći posao. Sve je "zatvoreno", ali ja sam se igrom slučaja zaposlila u jednoj naftnoj kompaniji - pričala je Jelena Đoković o početnim danima u Monte Karlu, pa otkrila da im je veza bila na ozbiljnom iskušenju.

"Radila sam tamo godinu dana i to je bila nemoguća misija za našu vezu. U jednom trenutku Novak mi je rekao da više tako ne možemo... Dok sam studirala, tačno sam znala kada sam slobodna i kada mu se mogu posvetiti - dodala je ona.

"Na poslu sam provodila dane u kancelariji i naša veza se našla u iskušenju. Zato smo tražili drugo rešenje", ispričala je Jelena jednom prilikom, prenosio je "Story".

I kasnije su imali izazove. Kako je Novak imao mnoštvo poslovnih obaveza, putovanja i turnira, njegova supruga često je ostajala sama sa naslednicima. Prelomni momenat dogodio se kada je njen otac dao otkaz i doputovao u Monako da joj pomogne, nakon čega je shvatila da, kako kaže, treba da se opusti.

Jelena i Novak Đoković na svadbi kuma
ATA Images/Antonio Ahel 

"Kada je Tara imala dva meseca, Novak je otišao na mesec dana u Australiju. Ostala sam sama, bez ičije pomoći u Monaku, i zvala sam tada tatu i rekla kako ne mogu sve ovo sama. On je tada dao otkaz i došao", ispričala je jednom prilikom Jelena u emisiji "Šta sam tebi i ko sam sebi" na TV "K1".

Od tog trenutka sve je bilo mnogo lakše i za nju i za Novaka.

"Od tog momenta pevamo dok se bavimo decom, objašnjava mi da ne mora sve da bude tako profesionalno, a ja sam sve ovo doživela previše profesionalno. Previše sam se unela u ulogu toga da sam žena nekog najboljeg u nečemu. Vrlo sam zahvalna na tome što sam ja Novakova životna partnerka, i on je zahvalan. Ali sam mislila da moram da budem nešto posebno, a ne samo Jelena, a on me voli baš samo kao Jelenu", iskrena je bila Novakova supruga i direktorka Fondacije "Novak Đoković".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO

DOČEK KOŠARKAŠA I NOVAKA ĐOKOVIĆA KOD SKUPŠTINE BEOGRADA Kurir TV