Jelena Đoković često svoje stavove o roditeljstvu i vaspitanju dece deli sa javnošću, spremna da pomogne drugim roditeljima, ali i da usvoji savete koje smatra korisnim i koje potom primenjuje u odgajanju svojih naslednika, sina Stefana (8) i ćerke Tare (5).

Novakova supruga i direktorka Fondacije "Novak Đoković" svesna je da njeni i teniserovi naslednici odrastaju u potpuno drugačijoj realnosti od one u kojoj su njih dvoje proveli svoje detinjstvo.

Jelena Đoković na Rolan Garosu
Profimedia 

"Mnogo se razlikuje. Kada gledam detinjstvo mojih roditelja i kada ih pitam za njihova iskustva, to su suprotne realnosti koje živimo. Sa telefonima sam se upoznala tek u nekom uzrastu koji je da kažemo kasniji. Moja deca odrastaju sa telefonima uperenim u njih, putuju po svetu, što ja nisam. Tata im je najpoznatija osoba u našoj zemlji. Ima dosta toga što je izazov meni kao roditelju i zato sam toliko otvorena da učim", rekla je Jelena za magazin "Story".

Ona je zatim dodala da je rad na sebi veoma važan i da time nastoji da bude bolja i članovima svoje porodice.

"Prvenstveno sam počela da radim na sebi jer sam na taj način pomogla ukućanima, zato što sam pre toga verovatno bila i nervoznija mama i mama koja više voli da kontroliše, svašta sam radila", priznala je sada Jelena Đoković.

Jelena je nedavno govorila i o tome da se njena i Novakova razmišljanja uglavnom podudaraju, ali da postoje i određene stvari koje ne posmatraju na isti način.

Stajling Jelene Đoković na svadbi Bovakovog brata
Kurir / Nenad Kostić 

"Moj sin najviše voli da slaže Lego kockice i sluša muziku, dok sa ocem voli da igra tenis i gleda mečeve, što mami možda nije najomiljenije. S ćerkom volim da plešem, ona voli da se šminka, dok ja to ne volim. Ali, moram da poštujem njenu slobodu izražavanja kroz takvu vrstu umetnosti. Imala sam baš situaciju sa suprugom gde je on krititikovao zašto joj ne zabranim šminkanje pod argumentom da je ona još mala i da je učimo pogrešnim stvarima. Na to sam mu odgovorila da ona to želi i da ne mogu ništa da joj zabranim, već da joj samo pomognem da to radi bolje", iskrena je bila Jelena pre nekoliko nedelja za hrvatske medije.

Još fotografija Jelene Đoković pogledajte u galeriji ispod.

Profimedia Modna izdanja Jelene Đoković

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna