Glumica Branka Veselinović u februaru 2023. preminula je u 105. godini života, a gotovo 4 decenije volela je Mladena Mlađu Veselinovića, glumca i prevodioca koji ju je napustio 2012. godine.

Branka i Mlađa nisu imali dece, a iako je patila što nemaju potomstvo, glumica nikad nije ni pomislila da se rastane od supruga.

"Nisam bila te sreće da imam decu. Bila sam zdrava, a nemam dece. Bolelo me je to. Sve sam pokušala, ali nije moglo. Profesor kod koga smo Mlađa i ja išli govorio mi je: 'Možda sa drugim čovekom možeš da imaš dete'. Nisam htela. Rekla sam mu: 'Profesore, mi se volimo'", pričala je Branka jednom prilikom za "Blic".

Otkako je izgubila supruga, pa sve do svoje smrti, nije prošao dan da glumica nije pomislila na njega.

Branka Veselinović
ATA Images/ Stefan Tomašević 

"Eh moj Mlađa, moja velika ljubav. Koliko je bio divan čovek. Otišao mi je zauvek. Imala sam veliku ljubav u mom Mlađi. Bili smo zajedno skoro 40 godina. On je i dalje u mom srcu. Nedostaje mi mnogo", govorila je.

Srce najstarije srpske glumice prestalo je da kuca 8. februara, a iako je slutila da joj se bliži kraj, Branka je imala veliku želju da poživi još nekoliko meseci.

Branka Veselinović
ATA / Antonio Ahel 

"Iako je bila svesna do poslednjeg trenutka i spremna za nebesko putovanje, Brankina želja je bila da ostane živa bar do Vaskrsa. Te večeri se tri puta prekrstila i pomolila Gospodu da je još malo ostavi u njenoj kući. Prekjuče je u ranim jutarnjim časovima njeno srce prestalo da kuca, a zatekla ju je u spavaćoj sobi Zorica Pavlović, gerontodomaćica, sa kojom je imala veoma blizak prijateljski odnos", otkrio je za "Kurir" dva dana nakon Brankine smrti njen blizak prijatelj, novinar Nikola Radanović.

Još fotografija Branke Veselinović pogledajte u galeriji ispod.

ATA / Stefan Tomašević, ATA Images/ M.M Branka Veselinović

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

TORTA OD KURIR TELEVIZIJE! Posetili smo Branku Veselinović na 102 rođendan, a njena ljubavna priča je neverovatna!  Kurir televizija