Prijatelj Branke Veselinović, novinar Nikola Radanović, poslednji put je video glumicu nešto više od mesec dana pre njene smrti, ne sluteći da će to biti njihov poslednji susret.

"Kada sam sa glumicom Nađom Rodić posetio Branku 3. januara i tradicionalno joj čestitao novogodišnje praznike, nisam ni slutio da će to biti naš poslednji susret. Bila je kao inače, srdačna i razdragana, ali i setna za nekim davnim vremenima koja su obeležila njen život i bogato stvaralaštvo. Govorila je o Boginom pozivu za nebesko putešestvije, sve vreme bez tuge, ukazujući da je ispunila svoju životnu misiju i da je živela punim plućima. Povodom praznika smo nazdravili njenim rečima: 'Ovo je početak kraja, pun sreće i sjaja', a nedugo zatim se i rastali", ispričao je Nikola za "Kurir".

Branka Veselinović
ATA Images/ M.M 

On je ispričao i da je slavna umetnica obožavala slatkiše i vino, kao i da je umela da uživa u životu i da se raduje sitnicama. Sada je ponovo, kaže Nikola, uz svog voljenog supruga Mlađu Veselinovića, koji je preminuo 10 godina pre nje.

"Mnogo vremena smo proveli zajedno, još od dana kada se aktivno bavila humanitarnim radom, potom na gradskim kulturnim događajima koje sam realizovao, privatnim slavljima... Mnogi ne znaju da je isključivo volela da konzumira slatkiše i crno vino. Podrazumevalo se da prilikom svake moje posete treba da nazdravimo i slavimo život. Do poslednjeg dana je uživala u mnogim životnim radostima, okružena ljubavlju i svakom pažnjom uže rodbine i prijatelja. Verujem da je danas njeno dečje srce našlo put do Mlađe Veselinovića, čoveka zbog kog je živela i nesebično stvarala", rekao je Radanović i otkrio koja je bila Brankina poslednja želja.

Branka Veselinović
ATA / Stefan Tomašević 

"Iako je bila svesna do poslednjeg trenutka i spremna za nebesko putovanje, Brankina želja je bila da ostane živa, bar do Vaskrsa. Te večeri se tri puta prekrstila i pomolila Gospodu da je još malo ostavi u njenoj kući. Prekjuče je u ranim jutarnjim časovima njeno srce prestalo da kuca, a zatekla ju je u spavaćoj sobi Zorica Pavlović, gerontodomaćica, sa kojom je imala veoma blizak prijateljski odnos", završio je Nikola svoju ispovest o velikoj glumici.

Branka Veselinović biće sahranjena u utorak, 14. februara, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Opelo će se obaviti u 14h, a sahrana u 14:30h. Informacije o komemoraciji biće naknadno objavljene.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna