Ćerka glumice Anice Dobre i biznismena Miodraga Miće Sovtića, Mina Sovtić, nerado govori o privatnom životu. Ona i njen dugogodišnji izabranik Luka Nikolić postali roditelji pre šest meseci, a sada je otkrila kakva je kao baka proslavljena glumica.

"Kad sam ja bila mala moja mama je ekstremno mnogo radila i znam da sam je stalno osuđivala u smislu posao ti je važniji od mene. Iskreno sad kad imam takav primer, ja nikad neću moći da budem tako disciplinovana kao ona, to je vojnička disciplina“, rekla je Mina i dodala:

"To je urođeni karakter, njena majka je Slovenka, to je nivo discipline i odgovornosti koji ja nemam. Ja imam nešto opušteno i spontano u sebi. To kod nje ne postoji“, kaže Mina, ali priznaje da je Anica s godinama opuštenija nego što je bila ranije.

"Korisno je imati osobu na koju možeš da se osloniš", naglašava mlada glumica.

Ona je navela i koje instrukcije daje svojoj mami kada čuva unuku.

"'Ne moraš da joj stavljaš kapu, čarape. Sve je ok'. To su jedine instrukcije koje joj dajem da bih je opustila, a ne da se brinem da li će ona o nečemu da razmišlja“.

Mina u podkastu "Mamazjanija“ prisetila i detinjstva, te otkrila da je imala ogromnu slobodu u svemu.

"Ako sam htela da idem u vrtić sa zelenom i narandžastom čarapom na jednoj i drugoj nozi, to sam mogla da radim. Imala sam potpunu slobodu, to je za naš mentalitet neuobičajeno. Mogla sam da stavim glistu u usta. Nisu me sprečavali ni u čemu. To je za moj karakter fenomenalno. Uvek su imali poverenje u mene, sve sam pričala roditeljima, pogotovo mami, a pošto su mi dali poverenje, to sam htela da opravdam. Nikad nisam bila problematična. I putovala sam sama. Imala sam slobodu da budem ono što jesam“, zaključila je Mina.

Mina je jednom prilikom otkrila da se njen izabranik bavi programiranjem, ali da ne želi javno da se eksponira.

"Trudi se da ostane anoniman, u svakom smislu. Dobar je čovek, voli životinje, zajedno ih spasavamo. Lepo nam je, srećna sam", rekla je ona ranije za "Hello", te objasnila zbog čega ni njena majka Anica nikad nije želela da javno eksponira porodicu.

"Imala je 32 godine kad me je rodila, a nepričanje i nepokazivanje muža i ćerke smatra kućnim vaspitanjem. Baš kao i ja. Mislim da za svako eksponiranje treba imati jak povod i opravdan motiv", rekla je tada Mina.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Anica Dobra o seriji Beležnica profesora Miškovića Kurir