Glumac i voditelj Nenad Okanović mnogima je najpoznatiji po aktuelnom kvizu "Ja volim Srbiju", a publika je primetila da mu je, s godinama, glas postao sve više promukao.

Nenad je dugo imao problema sa želučanom kilom, koja je izazivala brojne zdravstvene tegobe. Gubio je na težini, patio od hroničnog nedostatka gvožđa i teških anemija, a dodatno su ga mučili podrigivanje i bol.

"Često sam morao da gurnem prst u usta i povraćam, a odmah nakon toga sam ponovo bio gladan", ispričao je Okanović u emisiji "RTS Ordinacija".

nenad okanovic.jpg
Youtube / RTS 

O problemu vraćanja želudačne kiseline u usnu duplju govorio je dr Ognjan Skrobić, koji je glumca operisao. "Posledice su promuklost i oštećenje glasnih žica i zubne gleđi.

Želudac je normalno povezan s jednjakom kroz otvor u dijafragmi zvan hijatus. Taj otvor se nalazi iza jetre, pozadi uz aortu, i normalno se proteže oko tri centimetra u stomak, nakon čega se povezuje s želucem. No, kod nekih ljudi hijatus počne da se širi, a želudac se diže prema grudima", objasnio je dr Skrobić.

nenad okanovic 3-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Kod Nenada se, prema njegovim rečima, želudac stigao čak do iza srca! Pritiskao mu je levo plućno krilo i krvne sudove i dovodio do problema s kiselinom. Dr Skrobić ističe da dve stvari mogu uzrokovati ovu komplikaciju - genetski faktor, ali i način života. 

nenad okanovic 4-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

"Postajemo sve deblji, obroci postaju obilniji, a naš želudac trpi", napomenuo je doktor. Zato je glumcu savetovao da zaboravi na prejedanje i ležanje nakon obroka.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Okanović najava sceniranje Kurir TV