Biti kontrolor letenja znači raditi izuzetno važan i težak posao - u svakom trenutku ste odgovorni za živote stotine putnika koji su na vašem ekranu prikazani kao obične "tačkice".

Koliko je tek onda teško biti šef kontrolorima letenja, zna Mirjana Vasiljević, majka naše poznate glumice Mirke. Ona je, naime, direktorka Sektora za upravljanje vazdušnim saobraćajem, meteorološkim uslugama i uslugama vazduhoplovnog informisanja Kontrole letenja Srbije.

"Kontrolori moraju da budu maksimalno fokusirani pa su smene takve da u okviru radnog vremena u kontinuitetu mogu da rade najviše dva sata. U vreme najgušćeg saobraćaja tokom letnje sezone čak samo jedan sat, posle čega sledi sat vremena pauze", ispričala je Mirjana u jednom intervjuu.

mirjana-vasiljevic-majka-mirke-vasiljevic.jpg
Youtube / Al Jazeera 

I pored ovako odgovornog posla, ona je uspela da izvede decu na pravi put, iako ju je suprug Mirko, njen najveći životni oslonac i Mirkin tata prerano napustio.

Glumica izbegava da priča o porodičnim temama, ali kaže da je, uprkos očevoj ranoj smrti, imala dovoljno jakih muških figura u porodici. "Vezana sam za teču, deku, do skoro i deku sa tatine strane koji je preminuo", kaže Mirka.

Mirka Vasiljević o vaspitanju naslednika
Youtube/Printscreen/Pink.rs 

Ona je dodala da je ime dobila po tati, kao i da svi u užoj porodici imaju imena koja počinju na slovo "M".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna