Pobeda Ivane Vulete na Svetskom prvenstvu u Budimpešti glavni je sportski događaj u svetu, kao i kod nas, a na mrežama se širi snimak njenog skoka za zlatnu medalju.

U prvi mah je Ivana pomislila da je prestupila i da će rezultat biti poništen, a u trenutku besa je čak i opsovala, što su kamere jasno uhvatile. 

"Celo takmičenje sam psovala, kako ne bih ponavljala neke greške. I pored toga sam uspela u onome to sam zacrtala", kazala je Vuleta za medije.

ivana vuleta 0798523605-min.jpg
Profimedia 

"Neopisiv je osećaj, sve je bilo jasno po načinu na koji sam odreagovala. Toliko dugo maštaš, sanjaš, potvrđuješ na treningu i na takmičenju i fali nešto da se desi zbog čega je izostalo konačno se potrefilo sve što je trebalo. Apsolutno sam van sebe od sreće", dodala je ona.

Ivana je godinama posvećena napornim treninzima, a mnogo puta je istakla koliko su važni mentalna snaga i motivacija. Često je umela i da podeli citate koji njoj predstavljaju podstrek i vodilje u životu, a svaka žena među njima može da nađe i neki za sebe. 

ivana vuleta 0715463435-min.jpg
Profimedia 

1. Ljubav je valjda jedina stvar na svetu koju ne treba da objašnjavaš.

2. Različitost ispoljava posebnost. Toliko malo je potrebno da nekome ulepšate dan i date podstrek za svoje borbe i za ostvarenje svojih snova.

3. Nastavi da učiš i ostani skroman.

4. Moraš dati sve od sebe da učiniš svoj život tako lepim kakvi su i snovi koji plešu u tvojoj mašti.

5. Dobro je imati snažno telo. Veoma je dobro imati snažan um.

6. Lepota je, baš kao i sreća, samo stanje uma.

7. Verujem da je mera ljudskosti jedini kriterijum kojim možemo vrednovati svoje živote.

8. Smiri um, pusti kosu, draga, glavu gore i snažno, srcem!

9. Ne zaboravite da vas rezultat i sposobnost da prevazidjete strah zavise od vase sposobnosti da uticete na svoje misli

10. Jedan sat vežbe je samo 4 odsto vašeg dana. Nađite vreme, a ne nove izgovore.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

 Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Ivana Vuleta  RTS 2