Dino Merlin je decenijama u braku sa suprugom Amelom o kojoj govori sve najlepše. Njihov brak je primer ostvarenja romantične ljubavi uprkos svemu budući da su Amelini roditelji bili protiv ove veze.

Dvoje mladih se godinama krilo, a onda su se odlučili i na tajno venčanje. Kako je pevač ispričao, samo su kum i mladina sestra znali za njihov odlazak pred matičara.

"Svađali smo se, krili, ali niko nije mogao da nas razdvoji", ispričao je Dino. "Bukvalno sam kidnapovao svoju ženu. Predugačak mi je bio govor matičara, stalno sam gledao da na vrata neko ne uđe i pokvari sreću", otkrio je svojevremeno pevač.

Ljubav je krunisana rođenjem ćerke Naide. Ona je stigla u trenutku kad je pevačeva karijera bila tek na početku, pa se još živelo u nemaštini.

dino merlin  3-min.jpg
Youtube / Dino Merlin 

Dešavalo se da se mladi Dino vrati sa nastupa bez para. "Naida je imala možda pola godine, a moja žena Amela je završavala diplomu arhitekture. Pitala me je tiho: 'Jesi li nam nešto doneo? Nemam za mleko'. Nisam imao jedini dinar. Nisam ništa doneo jer nisam ništa zaradio. Veliki su bili troškovi. Sve bih dao da bih te noći mogao da odgovorim: ' Da, doneo sam 100 maraka“ - ispričao je za bosanske medije jednom prilikom Dino.

Detinjstvo je Naidi počelo u oskudici, ali je devojčica kasnije ipak odrasla u obilju. "U detinjstvu je doživela sve – od nemaštine do, metaforički rečeno, 'kavijara i šampanjca'. Navikla se na skroman život pa je njen odgovor na moje pitanje - šta da joj donesem iz Pariza ili Njujorka uvek bio: 'Tata, hvala, imam sve, samo se što pre vrati kući' — ispričao je Dino u jednom intervju.

Prema njegovim rečima, dok je ćerka skromna, sin je potpuno drugačiji. "Kad se Hamza rodio, više nismo imali nikakvih egzistencijalnih problema i navikao se na to da mu Amela i ja priuštimo šta god poželi. Kad njega pitam šta mu treba, i ne čeka da završim rečenicu, već ima listu narudžbina", priča pevač.

Na Naidu i Hamzu je veoma ponosan, pre svega zato što su sami izabrali svoj put i iškolovali se. "Znam šta su važne, a šta nevažne stvari u životu", kaže Dino. "Trudio sam se uvek da se dopadnem mnogima, a da se ne dopadam svima. Gledam uvek i da budem solidaran sa ljudima, poprilično sam narodski čovek i želim da doprinesem. Ako mogu ikako da pomognem nekome – tu sam", kaže Dino.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Dino Merlin o bolesti TikTok/real_eme