Pevač Dino Merlin jedna je od najslušanijih i najcenjenijih muzičkih zvezda širom bivše Jugoslavije. Slavni kantautor početkom osamdesetih godina prošlog veka snimio je prvi album, a novac je zaradio tako što je radio treću smenu u železari.

Iako danas zasluženo uživa u svim dobrobitima popularnosti, prošlost za njega nije uvek bila idealna. Kao dete živeo je u velikoj nemaštini, a luksuz koji sebi danas uspeva da priušti nije mogao ni da sanja.

Merlin je, posle prozivki na račun svog sadašnjeg materijalnog stanja, odlučio da progovori i ispriča kako su izgledali njegovi teški dani u prošlosti:

"Živeli smo težak život i nisam imao mogućnost da idem na more. Sada kada je sve došlo na svoje mesto, mogu malo i da plovim. Ne osećam nikakvu grižu savesti, ni zbog broda koji imam, ni zbog ljubavi prema moru", izjavio je tada pevač Dino Merlin.

 Zbog siromaštva, s kojim se u prošlosti suočavao, zamalo nije ostao i bez životne saputnice, supruge Amele, koju retko eksponira u javnosti. Kako pevač navodi, Amelini roditelji prvo nisu želeli da se njihova ćerka, studentkinja arhitekture, zabavlja sa materijalno nestabilnim momkom.

"Borili smo se, krili, ali niko nas nije mogao rastaviti. Posle pet godina smo se tajno venčali. Bilo je to romantično venčanje iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra, koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predugačak, stalno sam gledao na vrata da neko ne naiđe i pokvari našu sreću.

Životna priča Dina Merlina
Instagram / dinomerlin 

Posle svadbe Amelinu je odveo na medeni mesec u Dubrovnik.

"Kad smo se vratili, preselili smo se kod moje majke i odmah osetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu hteli ni da čuju za nju", prisetio se Merlin tih vremena.

Pevač je, kako kaže, dan kada mu je Amela rekla da ga voli smatra jednim od najvažniji dana u životu.
Njihova ljubav nikada se nije suočavala sa većim problemima i skandalima, a zaljubljen je jednako kao prvog dana kad ju je ugledao, 8. avgusta 1979. godine.

"Na taj dan pre 35 godina Amela mi je rekla da me voli. Danas je to jedan od najvažnijih datuma u mom životu i svaki put osetim grižu savesti da ga nisam dostojno obeležio. Pune tri i po decenije trudim se da 8. avgust učinim posebnim, da svaki put iznova iznenadim i obradujem suprugu, ali valjda će mi proći život a ja nikada neću uspeti da dovoljno izrazim koliko mi je taj dan važan", rekao je muzičar.

Iz braka sa Amelom ima dvoje dece - ćerku Naidu i sina Hamza, a ovaj poznati Sarajlija dobio je  i prvo unuče koje mu je podario sin. Dečak je poneo ime Nezir, po ocu Dinove supruge, piše hellomagazin.

"Da, žalim što su moja deca tako brzo odrasla. Kroz borbu za život često zaboravljamo da se život odvija upravo ovde i sada. A ko je u tom životu važniji od onih koju su vam najbliži? Naida je rođena kada sam počinjao karijeru i u detinjstvu je doživela sve, od nemaštine do, metaforički rečeno, kavijara i šampanjca. Navikla se na skroman život, pa je njen odgovor na moje pitanje šta da joj donesem iz Njujorka ili Pariza uvek: 'Tata, hvala, imam sve, samo se što pre vrati kući'“

Materijalno je ne zanima, za razliku od njenog mlađeg brata. Kad se Hamza rodio, više nismo imali nikakve egzistencijalne probleme. Navikao se na to da mu Amela i ja priuštimo sve što poželi. Kad njega pitam šta mu treba, i ne čeka da završim rečenicu, već ima listu narudžbina", rekao je svojevremeno za Hello! magazin Merlin i dodao da su deca i supruga njegova baza, a da se on zauzvrat trudi da bude njihov oslonac i podrška.

Pevač Dino Merlin kaže da nikada neće zaboraviti trenutak kad se posle prve turneje po Jugoslaviji vratio kući praznih džepova i gladan.

"Moja žena je stajala na vratima, dočekala me sa bebom. Naida je možda imala pola godine, a supruga Amela je baš završavala arhitekturu. Tiho me je upitala: 'Jesi li nam šta doneo? Nemam za mleko', Ja nisam imao ni jedan jedini dinar. Nisam doneo ništa jer nisam ništa zaradio. Bili su tu veliki troškovi. Dao bih sve da sam te noći mogao da odgovorim: 'Da, doneo sam sto maraka'“, piše „Ekskluziva.ba“.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

DINO MERLIN OPROSTIO SE OD BALAŠEVIĆA OČIJU PUNIH SUZA: Pevač sa kndelom u grlu jedva otpevao čuveni hit PANONSKOG MORNARA (VIDEO) Instagram