Mališani će se u pauzi između predstava, kvizova i radionica, kroz raznovrsne edukativne aktivnosti družiti i sa omiljenim junacima sa flašica VODAVODA Vodice, prijatelja ovogodišnjeg izdanja manifestacije.

Pozorišno leto za decu je već postalo lepa letnja tradicija koja izaziva veliko interesovanje Beograđana, kako zbog sjajnih pozorišnih predstava i pratećeg programa, tako i zbog predivnog ambijenta u kom je letnja scena smeštena, u parku s visokim drvećem koje pruža prijatnu hladovinu. Ovogodišnje izdanje ima i poseban humanitarni segment programa „Mali poklon za veliko srce“ koji se organizuje u saradnji sa organizacijom „Humana srca“.

Od 1. jula do 10. septembra na letnjoj sceni Doma kulture Studentski grad (Bulevar Zorana Đinđića 179) svake subote i nedelje se igraju pozorišne predstave, namenjene uzrastu od dve do devet godina. Mališane pre početka predstave zabavljaju mađioničari, klovnovi i akrobate, a u pratećem programu očekuje ih dodatna zabava uz kvizove, maskenbale, nagradne igre i programe koji podstiču kreativnost. Na programu su 22 predstave za decu u izvođenju beogradskih teatara, i dečjih pozorišta iz cele Srbije.

Kao osveženje u toplim letnjim večerima, uz decu će biti i VODAVODA Vodica, omiljena voda mališana, prepoznatljiva po svojim unikatnim flašicama. Počev od 12. avgusta najmlađi će imati priliku da svake subote i nedelje nakon redovnog programa Pozorišnog leta pogledaju po jednu epizodu prvog VODAVODA Vodica crtanog serijala. A ove subote će se nakon emitovanja prve epizode družiti i fotografisati sa omiljenim junacima Krokom Lokom i Sirenom Milenom. Dodatna radost za mališane biće radionica, na kojoj će različitim kreativnim tehnikama moći da iskažu svoje likovne veštine i dobiju poklone.

„VODAVODA Vodica tradicionalno podržava manifestacije koji najmlađima donose zabavu, druženje, ali i priliku da nešto nauče. Smatramo da je pozorište za decu prozor u svet mašte i znanja. Ono im omogućava da spoznaju svet oko sebe, da nauče da prepoznaju i izraze osećanja, i zato je važno da ga zavole od malih nogu. Naši junaci biće uz njih kao zabavni podsetnik da ne zaborave da piju vodu koja će ih okrepiti u svakoj avanutri i pomoći im da razviju zdrave navike“, istakao je Vojin Đorđević, kreator i osnivač brenda VODAVODA.

Maštovito oslikane flašice VODA Vodice sa kojih se smeše omiljeni junaci Kroko Loko, Sirena Milena, Vasa od Talasa, Lelujava Lele, Bred Kit i Koni Morski Poni, doprinele su da mališani zavole vodu koja je izuzetno važna za njihov pravilan rast i razvoj. Ova voda spada u red najkvalitetnijih prirodno mineralnih voda i dolazi iz arteškog izvora Banje Vrujci sa dubine od 605 metara.