Mnoge pesme Dina Merlina imaju iza sebe naročitu priču.Tako je numera "Svila", na njegovom albumu "Burek" posvećena majci koja je decu odgajila sama, bez muža.

Pesma "Da šutiš" je posvećena ženi tekstopisca i pevača Eldina Huseinbegovića koja je bila obolela od multiple skleroze i preminula u 32. godini.

O nesrećnoj ljubavi govori i pesma "Moj je život Švicarska". Posvećena je devojci u koju se pevač zaljubio kao vrlo mlad momak. Živeo je u velikom siromaštvu, a ona nije mogla da pristane na takvu sudbinu. Odlučila je da pođe s drugim, bogatim momkom i s njim je krenula u Švajcarsku.

dino merlin.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Sreću u ljubavi donela mu je Amela, studentkinja arhitekture koja je rasla u veoma bogatoj porodici. Voleli su se tajno, jer su njeni bili protiv te veze. Venčali su se, takođe, skriveni od očiju njenih roditelja, a Dinu je tad bila tek 21 godina.

Dan kad je Amela rekla Dinu da ga voli ostao je zauvek urezan u njegovom sećanju, ali i zabeležen u našoj muzičkoj istoriji. U njemu je pevač pronašao inspiraciju za hit:

"Ti nikad nisi ni u šali od ljubavi sa mnom probala, uvijek si neke odlikaše kraj sebe ko cuke vodala… al’ ko sem Boga zna odakle to i kako dođe – kad si rekla da me voliš", stihovi su nezaboravne pesme.

Život devojke iz Švajcarske opisao je na potpuno drugačiji način: "Imam sve što poželim, samo jedno ne, da me neko bar na tren voli zbog mene."

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Jelena Đoković uživala u koncertu Dina Merlina u Crnoj Gori Instagram