Vedrana Rudan nema dlake na jeziku, a njene reči dopiru do brojne publike u regionu. Rado je viđena gošća u mnogim televizijskim emisijama, a ima i svoju veb stranicu velike popularnosti.

Sad je opet objavila tekst na jednu od svojih omiljenih tema - položaja žena, odnosa muškaraca prema njima, ali i odnosa samih žena prema svom izgledu i modernim standardima lepote.

Vedrana često upozorava da čak i veoma uspešne žene promovišu te standarde tako što se podvrgavaju drastičnim estetskim zahvatima. Cilj im je da izgledaju mlado čak i kad to odavno više nisu, a Vedrana to smatra lošom porukom za sve, naročito mlade žene.

silikonske grudi.jpg
Shutterstock  

"Kad smo postale predmet? U moje vreme, bilo je to pred pedeset godina, žene su hodale svetom polugole, grudnjaci nisu bili u modi, imale su pravo na obešene grudi, celulit i starost. Žene koje se bave javnim poslom ne smeju da budu starije od trideset i pet ni onda kad svi znamo da su napunile sedamdeset", piše Vedrana.

"Naša pevačica, poznata po tome jer je "p"evala Titu", stalno pokazuje mlade grudi i govori kako je udvarači opsedaju češće nego "za vreme Tita". Istovremeno sedamdesetogodišnji Zdravko Čolić, zakopčan do grla, "ubija" glasom jednako kao i "za vrijeme Tita". Doduše, TV voditeljke i voditelji ne propuštaju da naglase kako žene za njim "luduju"...

Ali on ipak na koncertima ne nastupa u kupaćim gaćicama u kojima počiva ogromna šargarepa koja bi trebalo da glumi ono što je među nogama nosio "za vreme Tita". Jesu li žene same krive za to što moraju da izgledaju jeftino da bi mogle da se bave ozbiljnim poslom? Nisu. Mi samo živimo u vremenu u kome žene nikad nisu bile na nižim granama.

lazne trepavice.jpg
Shutterstock  

Treba li se boriti protiv toga? Kako? Ko? Takozvane "pametne" žene, književnice, doktorke, sportistkinje, političarke, žene koje su život uložile u karijeru učeći i krvavo radeći, znaju da ne vrede ako na Instagramu ne pokažu sebe na balkonu sa golim, plastičnim si*ama u rukama.

Svaka od njih mora čeznutljivo gledati u daljinu očima pokrivenim trepavicama koje su duže nego pasje dlake. Današnjim ženama mogli bi da pomognu moderni, moćni muškarci. Ne pada im na pamet. Za njih su žene lutke s kratkim rokom trajanja. Doduše…I oni sve češće obijaju pragove klinika u potrazi za viškom dlaka na glavi i guzicom bez masti, napisala je Vedrana Rudan i dodala:

Žene žele naduvanom guzicom privući muškarce isisane guzice. Je***e! Nije sve tako crno? Najzad živimo u svetu u kome su žene i muškarci ravnopravni. Ako su to što slušamo muškarci? Ako su to što gledamo žene?"

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

BONUS VIDEO:

vedrana i jovana Tiktok/smehotronator