Jedna od najuspešnijih domaćih voditeljki Jovana Joksimović odrasla je u Beogradu, a iako je jedinica nije bila razmažena. Roditelji su je odmalena učili da ne bude "ušuškana" u činjenici da joj je sve bilo dostupno "kao na tacni". 

"Ono na šta sam ponosna je što su generacije mog oca i moje majke Beograđani, svi su ovde rođeni, čak i čukunbaba. Osećali smo neku vrstu privilegije što smo mogli da živimo u pradedinom stanu na Dorćolu. Mama mi je uvek govorila da vodim računa, jer, iako sam vukovac, da će na fakultetu svi iz unutrašnjosti da me prestignu. Meni to tad nije bilo jasno, ali činjenica je da se mi Beograđani uljuljkamo. Moji roditelji su imali divne plate i mi nismo imali za čim da grizemo", rekla je svojevremeno voditeljka u emisiji "Iz profila", gde je podelila i svoje iskustvo iz studentskih dana.

Prošlost Jovane Joksimović
Instagram / JJovanaJoksimovic 

"Roditelji su me terali i gurali i ja sam upisala Ekonomski fakultet i mislila sam da će sve ići lako, a zapravo je to bilo nešto potpuno drugačije. Tada sam se prvi put susrela sa razmišljanjem da ne moram odmah da dam prvu godinu i tada su mi roditelji ukinuli džeparac. Tako ja nisam razmažena, iako sam jedinica! (smeh) I kada sam shvatila da nemam novac ni za piće, shvatila sam da moram da radim. Tako da, ili te roditelji puste da budeš razmažen i da glumiš neku važnu Beograđanku, a nemaš iza sebe obrazovanje, ili te nateraju da radiš", ispričala je Jovana. 

Poznata je po britkom jeziku, ali Jovana kaže da je najveća tajna njenog uspeha u onome što se dešava iza kamera. 

"Mislim da je cilj svakog intervjua ne da ti postaviš pred gledaoce istinu za koju ti misliš da je prava, već da probaš da dobiješ nešto što niko iz te osobe nije izvukao. Tu ne pomaže britak jezik, mislim da kod nas novinara mnogo više znači ono što kamere ni ne vide, te naše mimike koje imamo prema sagovorniku kada nas kamera ne snima. Ti sagovornika negde lomiš kada te niko ne vidi, tako da ja mislim da nije osmeh taj koji ih uvek izvede na put da kažu sve što kažu. Stvarno to mislim!", iskrena je bila Jovana, koja je pored poslovnog ostvarena i na privatnom planu. 

Jovana Joksimović, Željko Joksimović
ATA / Antonio Ahel 

U srećnom braku sa pevačem Željkom Joksimovićem dobila je troje dece - sina Kostu i bliznakinje Anu i Srnu.

"Ne odstupamo samo od toga da oni sutra budu dobri, normalni, vredni i pošteni ljudi. I to je nešto što deci može, ubeđena sam, da se pokaže samo primerom, što opet znači da nas dvoje moramo da damo sve do sebe, da budemo uzor, i ta činjenica uveliko određuje i naše ponašanje. I prema njima, i prema drugima, i prema sebi. Sve ostalo su sitnice, one od kojih je sastavljeno svako odrastanje", rekla je jednom prilikom voditeljka za "Blic".

Još fotografija Jovane i Željka Joksimovića pogledajte u galeriji ispod.

Instagram / zzeljko Na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

NIKO OVO NIJE ZNAO O ŽELJKU JOKSIMOVIĆU! Melina Džinović otkrila nepoznati detalj o pevaču Kurir televizija