Legendarni glumac Nebojša Glogovac napustio nas je pre više od pet godina, 9. februara 2018. godine, ostavivši iza sebe suprugu, troje dece, brojnu porodicu i prijatelje, i na desetine uloga kojima je utabao neizbrisiv trag u srpskoj kinematografiji. Glogovca je teška bolest - rak pluća, odnela prebrzo i prerano, u 49. godini.

Kako je kasnije ispričao njegov otac, protojerej-stavrofor Milovan Glogovac, Nebojša je za bolest saznao u decembru 2017. godine, nešto više od mesec dana pre smrti.

"Noge su mu bile dosta natečene. Stomak je bio natečen. To je bila metastaza na jetri, tako da je i jetra bila ogromna. Primio je taj dan, to je bio četvrtak, primio je drugu terapiju. I oporavio se oko 7-8 sati uveče. Šalio se sa ženom. Supruga je bila stalno pored njega. Ja sam bio to popodne i otišao sam kući, a ona je ostala. Šalili su se nešto i negde oko dva sata samo mu je pozlilo. Došla je lekarka koja je bila dežurna. Pokušala je reanimaciju, međutim nije uspelo. Upokojio se. Bolest je bila jača. Nagla. Za mesec dana ga nam je uzela", ispričao je Milovan Glogovac u dokumentarnom filmu "kRAK manje", čiji je cilj da pokaže svu težinu borbe pacijenata sa rakom pluća.

Otac Nebojše Glogovac o borbi svog sina
Youtube/Printscreen/Dok Anđeli spavaju 

Milovan Glogovac ponosan je što je njegov sin ostavio veliki trag i uticaj, naročito na mlade ljude.

"Nebojša... Ostavio je određeni trag na mlade ljude i često sretnem one koji ponavljaju njegove rečenice koje je on izgovarao u filmovima, intervjuima, u društvu... Nije mu tih 49 godina ostalo bez utisaka, bez nekog traga. To je dobro... Svaki čovek mora o tome da vodi računa", rekao je Nebojšin otac.

Proslavljeni glumac svojevremeno je pričao da se oduvek trudio da u svemupronađe pozitivnu stranu.

Nebojša Glogovac
Screenshot / Youtube / RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal 

"Od života i ljudi očekujem mnogo, ne samo u dobrom nego i u lošem smislu. Teško da još nešto može da me iznenadi, jer kada malo bolje sagledam stvari oko nas, ne mogu da smislim takvu gadost, perverziju i bolest koja već ne postoji. Ne samo da postoje loše stvari već i klubovi njihovih obožavalaca. Ali, kao što Monti Pajtonovci kažu: 'Gledaj sve sa lepše strane', tako se i ja nekako vadim iz tih situacija u kojima se ponekad nađem", rekao je jednom prilikom Glogovac za magazin "Story".

Još fotografija Nebojše Glogovca pogledajte u galeriji ispod.

Foto: Aleksandar Jovanović, Screenshot / Youtube / Prva Nebojša Glogovac

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

JDP dodela nagrade Nebojša Glogovac Kurir