Džejk Lojd je počeo da glumi sa samo sedam godina i vrlo brzo ga je publika zavolela. Samo par filmova i nekoliko epizoda u TV serijama pokazali su da je pred njim svetla budućnost.

Međutim, kad ga je Džordž Lukas odabrao za film "Ratovi zvezda", njegov život će se pretvoriti u pakao.

Lukasov slavni serijal je pridobio publiku širom sveta i Džejk više nije mogao ni da sanja neko normalno detinjstvo. Dečak glumac je, naravno, i posle ovog filma morao da ide u školu, a vršnjaci nisu prestajali da ga muče.

Lojd je odigrao upečatljivu ulogu mladog Anakina Skajvokera i, nakon filma, nije nikad više mogao da se otrese asocijacija vezanih za ovaj lik.

dzejk lojd 0194875445-min.jpg
Profimedia 

"Zažalio sam što sam ikad postao glumac", kazao je Lojd u jednom intervjuu. "Celo moje školovanje se pretvorilo u pakao. Dešavalo se da dam i po 60 intervjua dnevno. A deca su prema meni bila zaista zla. Kadgod su me videli, svi su imitirali zvuk svetlosne sablje. To je stvarno bilo ludilo."

dzejk lojd 2-min.jpg
Youtube / Entertainment Tonight 

Džejk kaže kako je osećao da u njemu raste mržnja kad neko uperi kameru u njegovom pravcu. Paparaci su ga jurili gdegod da krene. Mališan nije mogao da se izbori sa posledicama svog filmskog uspeha.

Pristao je da podari svoj glas za lik Anakina Skajvokera u nekoliko video igrica, a onda se zauvek odrekao glume. Kad je napunio 19 godina, počeli su da se javljaju simptomi šizofrenije. Majka kaže da je uništio sve suvenire sa snimanja "Ratova zvezda", sve što ga je podsećalo na ovaj film.

dzejk lojd 3-min.jpg
Youtube / Entertainment Tonight 

Medeni dečak je postao problematičan mladić, otimao se kontroli. Godine 2015. je uhapšen nakon što je fizički napao rođenu majku. Nije htela da podnese tužbu protiv njega, bila je svesna šta mu se dešava.

"Džejk nije nasilna ličnost", izjavila je tada. "Porodica je napravila plan i mi ćemo mu pomoći." Tri meseca kasnije, mladi Lojd je opet završio u zatvoru, ovog puta zbog vožnje bez dozvole, otpora hapšenju i bežanja pred policijom.

dzejk lojd 0073918020-min.jpg
Profimedia 

Proveo je deset meseci u zatvoru, a onda je upućen u psihijatrijsku ustanovu, gde mu je postavljena dijagnoza šizofrenije. Lečen je nekoliko godina, a onda je - prema rečima majke - prebačen u drugu ustanovu, kako bi bio bliže porodici. Pored toga što ima paranoidnu šizofreniju, Lojd ima i anosognoziju - nesvestan je svog poremećaja.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

POISTOVEĆUJEMO SE SA RUŽIČASTIM SVETOM: Sociolog objašnjava uzrok ogromne popularnosti filma barbi! Sve je počelo MNOGO PRE FILMA Kurir televiizija