"Proganjali su me, pretili mi, zastrašivali me, a život mi se promenio kad se Tom Kruz venčao sa Kejt Holms, 2006. godine." Ovo je samo deo optužbe koje je Lija Remini juče podnela protiv Sajentološke crkve i njenog lidera Dejvida Miskevidža.

Glumica tvrdi da je bila član ove organizacije i da je, posle Tomovog venčanja, podnela interni izveštaj. U njemu je navela primere nedoličnog ponašanja prema sajentološkom kodeksu na svečanosti, a odmah je usledila promena odnosa prema njoj. Nije shvatala gde je napravila grešku.

"Sve dotad su nam ispirali mozak kako treba da pratimo ponašanje ostalih i prijavljujemo ako se nešto nedolično dogodi, jer time - navodno - čuvamo našu crkvu i religiju", navodi Lija u optužbi.

lija remini 0498232413-min.jpg
Profimedia 

Ubrzo joj je stigao poziv da se javi u Fleg Lend Bejz, glavni spiritualni centar Sajentološke crkve. Tamo su joj pokazali na desetine izveštaja prema kojima je baš ona bila ta koja se nedolično ponašala na venčanju Toma Kruza i Kejt Holms.

"Držali su me u toj zgradi četiri meseca, to me je koštalo na hiljade dolara i stigla sam skoro do nervnog sloma", navodi Lija. Posle psihološke torture, priznala je da je ona problem, mada nije u to verovala.

Odrekla se svih svojih izveštaja, a zatim se vratila u Los Anđeles. "Morala sam da lažem kolege, prijatelje i porodicu u vezi sa svim događajima na Floridi.

lija remini 0470924579-min.jpg
Profimedia 

Usledili su zahtevi da prikuplja donacije za Sajentološku crkvu koje je predvodio Tom Kruz, a kad se rodila mala Suri, Lija je - kako kaže - bila primorana da da novac za jedno sedište u bioskopu koje će nositi ime devojčice.

"Tom Kruz je čovek broj 2 u Sajentološkoj crkvi", kaže Lija. Procenjuje da je, za 35 godina koliko je bila sajentolog, potrošila oko pet miliona dolara na ovu organizaciju.

tom kruz 0701336805-min.jpg
Profimedia 

Ona je napustila sajentologiju 2013. godine. Podnela je i prijavu da je Šeli Miskevidž, žena prvog čoveka Crkve, nestala pošto je niko nije video već 17 godina. Lija tvrdi da je nadziru godinama, kao i da je jedan muškarac za kojeg zna da ima istoriju mentalniih bolesti i nasilnih krivičnih dela često parkiran pred njenom kućom.

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO: 

SRBIN JE OTKRIO BREDA PITA, A OD HOLIVUDA NIJE DOBIO NI DINAR! A niko ne zna da je ON otac ove srpske PEVAČICE Instagram