Proslavljeni vaterpolista Igor Milanović retko govori o privatnom životu. U karijeri je imao mnogo medalja i uspona, a preživeo je i veliku bol. Godine 2012. njegova supruga Nataša je preminula posle duge i teške bolesti.

Ljubav za koju je mislio da će trajati celoga života upoznao je zahvaljujući zajedničkom prijatelju Nenadu.

"Bila je asistent fotografa na nekom slikanju, gde smo Andrić, Šoštar i ja pozirali posle utakmice sa Italijanima 1986. Tada sam je primetio, ali nismo bili u kontaktu. Našem pravom upoznavanju kumovao je moj najbolji drugar Nenad Kurajica, koji je sa Natašom bio prijatelj. Došao je iz Amerike i sve nas je okupio na jednom brodu. Tada sam u razgovoru sa njom shvatio da bi tu moglo da bude nešto više", prisetio se Igor koji se sa Natašom venčao 2003. godine.

"Nataša i ja smo se baš voleli. Imali smo divan brak. Ona je bila dobar čovek, prijatelj, divno biće. Volela je moju ljubav prema umetnosti, a poštovala je sport, jer je i sama bila iz sportske porodice",  rekao je Igor svojevremeno u emisiji "Preživeli“.

Nažalost, savršeni brak pun ljubavi, u kojem je rođeno dvoje dece, prekinulo je, 2010. godine, saznanje da ona boluje od raka dojke.

"Sve se to brzo dešavalo. Umrla je 2012. godine. Bio sam uplašen, besan, ljut. Sve je prošlo uz Božju pomoć. Mislim da smo deca i ja izašli jači iz te situacije", kaže Igor i otkriva kako je pokušavao ćerkama da nadoknadi gubitak majke.

"Mlađa je išla u vrtić, starija u školu, a ja sam to vreme koristio da sa prijateljima popijem kafu. Onda njih pokupim, odemo na Banjicu, jer je starija trenirala sinhrono plivanje, a mlađa i ja idemo u saunu. Oko pet završimo sve, dođemo kući, čeka nas moja baka Ana, spremljena klopa, domaći zadaci, i zajedno u krevet.

 "Bio sam besan, gnevan, ljut na ceo svet. Oprosti, Bože, i na tebe. Ali život je divan i njegov poklon može da bude veliki, a meni je Bog dao najlepši poklon, moju Ivanu. Ona je postala moja partnerka iz jednog specifičnog ugla, budući da je bila prijateljica moje pokojne supruge.

Igor Milanović o smrti supruge
ATA / Antonio Ahel  Taj put jeste čudan, ali dobio sam priliku da živim sa ovakvom osobom, i to je privilegija. Mislim da se to ne da opisati, i dok ovo pričam, osećam banalnost samih reči, koje ne mogu dočarati blagodeti života sa mojom Ivanom. Naša ljubav je iskrena i ima sve aspekte i uglove, od sazrevanja emocija do učenja da se iz dana u dan volimo sve više i više, a ne manje i manje, kako to obično biva u nekim ljubavnim vezama. Mnogo učim od Ivane", rekao je Igor nedavno za "Gloriju".

"Ona je tada dolazila i pomagala nam. Bila je Natašina prijateljica. Imala je osećaj da nam pomogne, jer je bila vrlo čest gost u našem stanu. Mlađa ćerka se više seća Ivane, nego majke", rekao je bivši vaterpolista koji nikada nije obraćao pažnju na komentare zato što je u emotivnoj vezi sa prijateljicom pokojne supruge.

"Te stvari me nikada nisu zanimale. Bilo je normalno da dođe do nekog zbližavanja jer je dve godine svaki dan dolazila i pomagala nam. Tačno znam trenutak kada sam počeo da je gledam kao ženu, a ne kao prijatelja. Deca je obožavaju, imaju predivan odnos. Sad sam ja tamo višak, posebno zato što sam bio u inostranstvu, ali trudim se da im ne kvarim tu žensku harmoniju i atmosferu", rekao je Milanović.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Žena ostavila bolesnog muža Tiktok/_kim_beyer_