Manekenka Loren Vaser (35) iz Santa Monike u Kaliforniji preživela je pravi pakao. O svom iskustvu koje je dovelo do borbe za život govorila je otvoreno.

Godine 2012, tada 24-godišnja sportistkinja dobila je košarkašku stipendiju na jednom prestižnom univerzitetu. Međutim, rešila je da je odbije kako bi se posvetila karijeri u manekenstvu. Onda joj se jednog dana život potpuno preokrenuo.

Osećala se loše i pomislila je da će možda dobiti grip, a evo koje simptome je imala Loren - kojoj je tampon bio zaglavljen dve godine. Izgubila je svest i hitno je hospitalizovana, a kada je u bolnici njena temperatura dostigla 41 stepen, doživela je srčani udar i njeni organi su počeli da otkazuju pre nego što je stavljena u medicinski izazvanu komu. 

Sindrom toksičnog šoka

Sindrom toksičnog šoka može nastati kod bilo koje infekcije izazvane sojem zlatnog stafilokoka koji izlučuje ovaj toksin. Toksični šok sindrom obično nastaje naglo, a često se pogrešno dijagnostikuje jer simptomi podsećaju na druge bolesti. Loren je spašen život, ali su joj amputirane obe noge.

"Noge su mi gorele, kao da mi je neko zapalio nogu, peckanje je bilo ludo, rekla je Loren gostujući u podkastu Stivena Bartleta.

"Desna noga mi je bila lošija od leve, prsti na levoj su mi bili ljubičasti, ali desna strana, bilo je mnogo više oštećenja, moglo se reći. Onda su shvatili da moraju da mi amputiraju desnu nogu da mi spasu život ili ću umreti", ispričala je manekenka koja je shvatila šta se dešava kada je čula  medicinsku sestru kako razgovara telefonom.

"Ležim tamo, soba mi je prazna i čujem medicinsku sestru iza zavese kako kaže: ''Imam mladu devojku, ima 24 godine, kojoj će trebati amputacija desne noge, ispod kolena' . Sećam se da sam pogledala okolo i pomislila: ' Da li ona priča o meni kad kaže da će meni da amputiraju?' Samo sam počela da vrištim, vrištim za majkom, kumom, vrištim i tražim bilo koga, vikavši: 'Ne dozvolite ovoj osobi da me dira' . Nisam bila svesna težine situacije i svog stanja. Tada sam prvi put čula reč amputacija.

Loren Vaser zbog tampona izgubila obe noge
Profimedia 

Lekari su joj preporučili da amputira obe noge uprkos šansiod 50 odsto da njena leva noga bude spasena.

"Verovatno mesecima nisam gledala svoju nogu, nisam ni mogla da priznam da se to desilo. Dolaze doktori i kažu mi da sam imala nekakvu komplikaciju tokom operacije: ' U redu, Loren u naredna 24 sata ne možemo da ti damo nikakve lekove' . To je bilo odmah nakon što mi je noga amputirana, odsečena. Pretpostavljam da je to imalo neke veze sa lekovima, trudili smo se da mi srce bude mirno i da ne dobijem još jedan srčani udar, čak se i ne sećam.

 "Moja majka nije mogla da bude u sobi, niko nije mogao da bude jer sam vrištala, plakala i ridala. Ne samo da je bilo traumatično što su mi odsekli nogu, već to što sam zaista morala da osetim šta mi je upravo učinjeno, bilo je na drugom nivou" ,rekla je manekenka koja je provela je osam meseci u invalidskim kolicima.

Manekenka izgubila obe noge zbog tampona
Profimedia 

"Svakog dana bih se odvezla pod tuš, sela na stolicu i samo vrištala, plakala i vikala na Boga. Razmišljala sam o načinima na koje sam mogla da se ubijem, da okončam svoj život. Ali svaki dan je nešto govorilo, 'Samo se drži' . Nešto u mojoj duši je govorilo samo sačekaj, i sve sada ima smisla", rekla je "Devojka sa zlatnim nogama" koja je odlučna u nameri da upozori žene i mlade devojke na potencijalne rizike povezane sa tamponima. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

NISU HTELI S NJIM DA SE DRUŽE, ZBOG RETKE BOLESTI NIJE MOGAO DA ČITA, A SADA JE JEDAN OD NAJPOPULARNIJIH PEVAČA! Ko je Albino? Kurir