"Tvoje stotine puta ponavljano mami, I love you odzvanjaće u mom srcu zauvek!", reči su kojima se Meri Cetinić oprostila od ćerke Ivane, a od njene smrti pre dve godine pevačica se veoma retko pojavljuje u javnosti.

Ivanu je Meri odgajila sama, pošto je njen brak trajao veoma kratko. Imala je 23 godine i ušla trudna u bračnu zajednicu, ali je u njenom životu muzika imala glavnu ulogu.

Decenijama je Meri bila jedna od najboljih pevačica bivše Jugoslavije. Dva puta zaredom bila je proglašena za pevačicu godine u celoj SFRJ, posle prvog miliona prodatih ploča dobila je nagradu "Zlatna ptica". U njene najpoznatije pesme spadaju "Potraži me u predgrađu", "Samo simpatija", "Ti si moj san", "Gdje god pođeš" i druge.

Pored uspešne karijere, dizala je i ćerkicu koja je nasledila veliki talenat. Njih dve su 2014. godine zajedno snimile album "Dozvoli mi", a Ivana je dobijala i nagrade za aranžman.

cerka meri cetinic-min.jpg
Youtube / Meri Cetinić 

"Bila si moj dragulj, tvoja predivna poetska duša, puna ljubavi i nežnosti, veliki muzički talenat i humor činile su naš život srećnim, prepun ljubavi… ", napisala je pretužna Meri opraštajući se od kćeri.

"Opaka bolest je pretila, ali smo je savladavale zajedno… Ovaj put je bila jača, nismo uspele, sunce moje i dragi Bog te je uzeo k sebi u svoj zagrljaj, prema nebeskim visinama, zvezdama a tvojoj neutešnoj majci ostavio najdublju tugu… ", reči su kojima je pevačica objavila vest o smrti svoje Ivane na društvenim mrežama.

Ove godine, u maju, Meri je pretrpela još jedan težak gubitak. Njen brat Ante je preminuo u 76. godini života.

"Veliki muzičar, najveći kojeg sam poznavala, multiinstrumetalist, aranžer, producent, snimatelj, basist, kompozitor. Puno smo radili zajedno, snimio je i producirao mojih prvih najuspešnijih 5 albuma, kod njega sam snimala i on je svirao i aranžirao 'U prolazu', 'Lastavicu', 'Ja sam žena', 'Živjela ljubav'... Njegova je prekrasna skladba Mornareva žena... ", napisala je Meri tada.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Udala se ćerka Radeta Šerbedžije Instagram