Slavni glumac Patrik Svejzi preminuo je 2009. godine od raka pankreasa. Imao je 57 godina i 12 meseci borio se s ovom opakom bolešću.

O tome kako je glumac posumnjao da sa njegovim zdravljem nešto nije u redu, godinama nakon njegove smrti govorila je njegova supruga Lisa Niemi.

"Patrik se nije osećao dobro. Imao je uporne bolove u stomaku, na koje nismo obraćali pažnju jer mu se to dešavalo i ranije. A onda mi je jednog dana prišao i upitao me ‘Hej, da li mi oči izgledaju žute?'. Pogledala sam i shvatila da odmah moramo da idemo kod lekara. On je rekao, 'Pa, možda sledeće nedelje', ali ja sam inisitirala da odemo odmah. Nakon 24 časa stigla je dijagnoza raka pankreasa", ispričala je Lisa.

Glumac je u jednom od poslednjih intervjua koja je dao priznao da se boji smrti.

Simptom raka pankreasa
Profimedia 

"Nikad nisam bio osoba koja se sklanja pred izazovima. Sigurno je to da prolazim kroz pakao, a još je sigurnije da je ovo samo početak", rekao je Patrik Svejzi koji je prema tvrdnjama njegovih najbližih i pored supruge preživljavao pravi pakao.

Zvezdu "Prljavog plesa" obožavale mnoge žene, ali on je imao oči samo za jednu — Lisu Niemi. U braku su proveli pune 34 godine i činilo se da mu je ona neizmerna podrška.

U martu 2008. godine glumcu je dijagnostikovan rak pankreasa koji je već bio u četvrtoj fazi

Saznanje da glumac neizlečivo bolestan život slavnog para promenilo je potpuno, a Lisa nije krila koliko ju je slomila dijagnoza.

"Budući da smo se u tim trenucima borili za njegov život, govorila sam sama sebi da se smem slomiti, smem plakati, paničiti ali ne tada. Donela sam odluku da ću biti onakva kakva trebam da budem da bi se on osećao bolje", izjavila je jednom prilikom i istakla koliko je bila uključena u njegovo lečenje.

Patrika Svejzija zlostavljala supruga
Profimedia 

"O svemu sam vodila opširne beleške jer sam znala da on nije jedini pacijent svojih lekara i morala sam sama nekako doprineti njegovom zdravlju. Posvetiti mu se na način na koji niko drugi nije mogao", otkrila je u intervjuu.

"Mislila sam da ću tokom 22 meseca, koliko je bolest trajala, imati dovoljno vremena da se naviknem na ideju da ga gubim. Ali kad se to stvarno dogodilo, bila je to ogromna i neopisiva bol. Osećala sam se kao da me pregazio kamion", priznala je Lisa.

Ipak, glumčevi bliski prijatelji tvrdili su da je Lisa bila sve samo ne brižna i posvećena.

Patrik je navodno tokom bolesti bio u kućnom pritvoru, a supruga je, kako su tvrdili, prema njemu bila nasilna, varala ga  i pustila da umire u najgorim mukama, prljavštini i bolovima.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Žena ostavila bolesnog muža Tiktok/_kim_beyer_