Od poznatog hrvatskog influensera Marka Babića koji je umro u 32. godini, danas su se oprostili porodica i prijatelji. Arhitekta i stručnjak za marketing dve godine se borio sa sarkomom o čemu je napisao i knjigu ‘Putovanje zvano igra’.

Marko sa Tinom Biloglav ima dva deteta, a za dijagnozu su saznali tokom trudnoće sa drugom ćerkom.

"Nas je, u principu, ta dijagnoza zatekla nespremne. Nekako, kad napipaš kvržicu na grudima, znaš u kom smeru to može da ode. Ovo je bila kvržica na grudnoj kosti, a mi smo jako dugo mislili da je reč o nekoj upali tako da nas je, zapravo, u nedelju uveče to zateklo potpuno nespremne.

Ja sam tada bila pet meseci trudna i u tom trenutku odjednom zaboraviš sve te stvari. Trudničke mučnine su me i dalje mučile, žgaravice... Od tog trenutka moje telo više nije imalo, na neki način, ni pravo da to oseća. Jednostavno smo svu energiju usmerili na njega i njegovo ozdravljenje.


Jako je teško to percipirati, ali ja se same trudnoće zapravo ne sećam. Sećam se ta prva četiri meseca i odjednom držim svoju ćerku u rukama. Toga mi je malo žao, kao da mi je ta bolest ukrala trudnoću, ali nema veze. Ako će na kraju to sve da bude, a ja verujem da hoće, onda je sve to skupa vredilo", rekla je tada Tina za Večernji koja se od Marka oprostila i na društvenim mrežama.

"Ponosna do neba što sam tvoja. Zauvek čuvam tvoje cure", poručila je uz njegovu fotografiju.

Marko je imao 31. godinu, a sa sarkomom se borio od 2021. godine. Krajem maja je objavio da se bolest vratila.

"Sarkom se vratio u moj život. Nije mu puno trebalo, znam. Vratio se pomalo podlo. Našao me u trenu kada sam zbog nepodnošljivih bolova bio olupina čoveka koji jesam. Zadnja dva meseca za mene su bila daleko najizazovniji period u životu. Fizički sam trpeo stravične i teško neopisive bolove. Osim na kostima, sada je i na plućima i na mozgu. Ne znam da vam kažem koliko je ova situacija teža od one prve. Zvuči loše, ali uveravam vas, nismo mi tu da sudimo što je loše a što dobro. Vreme će vam pokazati, ja ionako već znam", napisao je Marko tada.

Sahranjen Marko Babić
Instagram/Marko Babić/Printscreen 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Šenon Doerti pred operaciju tumora Instagram/theshando