Zlatan Ibrahimović rođen je 1981. godine u Švedskoj, u porodici emigranata iz bivše Jugoslavije. Njegov otac Šefik je iz Bijeljine, a majka Jurka rodom je iz Zadra. Roditelji su se razveli pre nego što je napunio dve godine, a Zlatan i njegova starija sestra Sanela nastavili su da žive sa majkom, zajedno sa polusestrama i polubratom.

O fudbalerovoj porodici se jako malo zna, a sada je u razgovoru za "Koriere delo Sera" priznao da se načisto slomio kada mu je od lukemije pre devet godina preminuo rođeni brat Sapko.

"Moj otac je jako patio zbog rata u Jugoslaviji. Svakog dana dobijao je vesti o tome kako je neko koga on zna poginuo. Pomagao je izbeglicama. Mene je uvek pokušava da zaštiti od svega toga. Kad mu je umrla sestra u Švedskoj, nije mi dao da idem na njenu sahranu. Ali kad je umro moj brat Sapko od leukemije, otišao sam", ispričao  je fudbalski as kome je brat preminuo na rukama.

"Podigao sam pogled ka ocu Šefiku, video sam da su stvari ozbiljne, nisam mogao da dišem. Sapko me je čekao pre smrti, želeo je da budem pored njega. Izdahnuo je preda mnom", rekao je Zlatan koji je sahranu teško podneo.

"Sahranili smo ga po muslimanskim običajima, otac je prvi lopatom bacio zemlju na kovčeg, onda je došao red na mene i zaledio sam se. Spustio sam lopatu na zemlju i shvatio da to znači da prihvatam da je on preminuo. U mojoj glavi je i dalje bio živ.

"Kada sam pitao Sapka kako je primetio bolest, ispričao mi je da je šetao ulicom i odjednom mu se javio neki čudan osećaj, kao da se davi na pločniku. Osećao se kao pod vodom, nije mogao da diše. Odmah je otišao u bolnicu i podvrgnuo se nizu ispitivanja. Njemu nisu ništa rekli. Dan kasnije je nazvao mog oca i sve mu ispričao. Radilo se o agresivnoj leukemiji", otkrio je Zlatan Ibrahimović.

Kako izgleda sestra Zlatana Ibrahimovića
Profimedia 


Teško mi je bilo sve to da shvatim, bio je premlad, bio je moj brat. Otac tada ni suzu nije pustio, dan kasnije je otišao sam na njegov grob i plakao je ceo dan", rekao je Zlatan koji je ateista.

"Ne verujem u Boga, već samo u sebe. Tako sam naučio da mržnju prema sebi pretvorim u oružje", poručio je Zlatan Ibrahimović.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

zlatan ibrahimovic fleks TikTok/zlatanibrahimovic