Mnogi sanjaju o putovanju u Dubai i vole da čitaju o životu u ovom prebogatom gradu, ali ne znaju da u njemu žive brojne princeze.

Šeik Muhamed Rašid Al Maktum koji vlada ovim gradom i emiratom Dubai je milijarder, a bogatstvo se zasniva na vlasništvu nad impozantnim  nekretninama. Ženio se više puta i ima dvadesetpetoro dece.

Jedna od njegovih ćerki je princeza Mara, najpoznatija lepa šeika koja se često pojavljuje u javnosti. Dok se druge žene u porodici uglavnom drže u pozadini što je uobičajeno u arapskom svetu, Mara prisustvuje najvažnijim događajima u zemlji.

Ona mnogo putuje, a naročito je prisutna na društvenim mrežama. Čini se da je njoj baš sve dozvoljeno, što je veoma neobično za žene u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Ona ne nosi hidžab i uživa u haljinama živih boja. Ove njene "drskosti" se često objašnjavaju činjenicom da je ona polu-Arapkinja, a polu-Evropljanka.

Njena majka Zoe Grigorakos je grčkog porekla, a to što se razvela od šeika Muhameda je ne sprečava da se često viđa sa ćerkom. Najveći ponos je doživela kad se, pre nekoliko dana, njena Mara udala za šeika Manu Al Maktuma.

Mana al-Maktum je pripadnik iste, velike kraljevske  porodice, a značajno bogatstvo investira u nove tehnologije. Kao i Mara, voli konje i jahanje, uživa u putovanjima, a prisutan je i na Instagramu. Svi se pitaju da li je njihovo venčanje bilo dogovoreno još kad su bili deca ili se između dvoje mladih ipak razvila ljubav. I naravno - da li ovo prvo baš uvek isključuje ovo drugo?

Bilo kako bilo, svadba je bila san snova. Marinu venčanicu je šila ekipa od 50 krojačica, a potpisuje je modna kuća "Ezra" koja je oblačila Prijanku Čopru, Lejdi Gagu i Britni Spirs. Mladenačku tortu na sedam spratova su Mara i Mana, po lokalnom običaju, načeli mačem. Ostale detalje - pogledajte u video klipu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

 BONUS VIDEO:

Zavirite na građansko venčanje Bojane i Mirka Instagram