Milioni raznobojnih pupoljaka svake godine čudesno procveta u Dubaiju, u Miracle garden vrtu. Na ovom mestu sva čuda su moguća, a mašta nema granice. Najtalentovaniji umetnici i pejzažni arhitekti osmislili su čudesne skulpture koje krase ovaj vrt od novembra do maja.

Diznijevi junaci, životinje, kućice, srca i još mnogo drugih čudesa ovde žive od 2013. godine i postali su svojevrsna atrakcija grada koju nijedan turista ne propušta.

View this post on Instagram

A post shared by Dubai (@dubai.uae.dxb) on

Vrtovi su dobili dve Ginisove nagrade za najveću vertikalnu baštu i najveću "zelenu"skulpturu. Reč je o avionu Erbus A 380 koji ponosno reprezentuje i moćnu nacionalnu avio-kompaniju.

View this post on Instagram

A post shared by VisitDubai.AR (@visitdubai.ar) on

Nagrađena je i najviša skulptura od zelenila i cveća, 18 metara visok Miki Maus, za koga je potrošeno oko 100.000 biljaka i teži oko 35 tona!

Vrt iznova i iznova oduševi posetioce grandioznim i maštovitijim eksponatima koji se kreiraju i tematski, pa nije ni čudo što svake godine kroz kompleks prošeta oko 1.5 miliona ljudi.

Tekst: V. O.

Izvor: Lepa & Srećna

LepaiSrecna Skulpture od zelenila i cveća ovde postaju prava umetnička dela na kojima su radili najveštiji baštovani i arhitekte.