Glumica Vesna Pećanac danas se hrani u narodnoj kuhinji u Nemanjinoj 31, a nedavno je otvorila dušu o svom teškom životu i otkrila kad su počele njene patnje.

"Imala sam problema, neke sam rešavala, ali nisam uspevala da rešim sve. Gladovala sam. Odlično je gladovati, to je mnogo dobra stvar. Jedeš manje, ali dugo žvaćeš", kaže glumica Vesna Pećanac, poznata po ulogama u "Otpisanima", "Drugoj Žikinoj dinastiji" i "Smrti gospodina Goluže".

Ostala je bez muža Živka Nikolića, čuvenog reditelja, tokom bombardovanja. "Osetila sam ogroman bol, preveliku tugu. Jedan sin otišao je da se monaši. Rekao je: `Meni su svi bedemi srušeni`. Ostala sam da zurim u zid, pala u depresiju", ispričala je Vesna za Novosti.

vesna pecanac
Kurir / Damir Dervišagić 

"Nekada smo bili velika, vedra, složna i mnogoradna porodica", seća se naša glumica. Kad nije mogla više da igra, zatražila je penziju. "Posao komičara je da daruje radost ljudima, a ja nisam više imala radosti. Penzija - sedam hiljada dinara. Bili smo gladni. Mislila sam da sam zbog toga potpuno izgubila memoriju", seća se glumica.

"Jedna milosrdna šefica u samousluzi u blizini kuće godinama nam je hranu davala na kredit, volela je Živkove filmove. Još je bio živ. Sećam se da sam jednom dobila neki novac, i mogla da biram da li da odem na pijacu ili njoj vratim deo duga. Odem, ipak, na pijacu. Iz kese mi je virio mladi luk i ja sam kružila po celom kvartu da me ona ne bi videla."

Vesna Pećanac
Youtube / Printscreen / RTS Oko - Zvanični kanal 

Smrt majke i oca su pojačali depresiju, a kad je pala u siromaštvo, otišla je u narodnu kuhinju. "Kad sam došla u kuhinju, dešavalo se svašta. Da ne stignem da uzmem za decu i sebe hranu, pa da zaposleni neće da mi daju. Jednostavno neće, žena koja radi u kuhinji mi ne da. Ja odem iza, na kraju radnog vremena, ona mi kaže: `Ne može`. Nisam mogla da verujem kad sam to doživela", rekla je tada glumica za "Oko magazin".

"Ovo što je mene snašlo može svima da se desi. Takva su vremena i idu takva vremena da svima ovo može da se desi. Treba ići napred, naći svoj pravac", zaključila je Vesna.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO: 

NARODNA KUHINJA SPAS ZA 560 PORODICA I 340 DECE IZ KRAGUJEVCA: Nemam od čega da živim, niti da uzmem lekove (KURIR TELEVIZIJA) Kurir televizija