Ćerka Jove Radića i Ljubice Malić u detinjstvu nije imala životni standard poput svojih vršnjaka. U višečlanoj porodici male Slavice nikad nije bilo dovoljno novca, naročito nakon razvoda majke i oca.

Zato je danas poznata Hrvatica morala da se veoma brzo osamostali. Zbog lepote kojom je plenila, počela je da zarađuje kao model. Put ju je odveo u Milano i tamo postaje manekenka.

Trka Formule 1 davne 1981. godine bila je presudna za budući život Slavice koja je tada imala 23 godine, piše Story.hr. Organizatori trke angažovali su je da reklamira sportsku odeću. Dok je u sebi proklinjala trku i vrućinu, nije ni slutila da ju je sve vreme iz prikrajka posmatrao jedan od glavnih ljudi celog spektakla Berni Eklston.

slavica i berni eklston 0224878759-min.jpg
Profimedia 

U to vreme, on je bio i vlasnik tima za kojeg su vozili neki od najslavnijih vozača u istoriji Formule 1. "Proklinjala sam i vrućinu i trku i sela na neki zidić kako bih zapalila cigaretu", pričala je posle Slavica. "Čim me je video, pozvao me je u svoj 'Moto-hotel'. Bila je to njegova pokretna kancelarija u luksuzno opremljenom autobusu.

Pozvao me je na piće, ali nismo mogli previše da razgovaramo, jer ja nisam znala engleski, a on nije znao italijanski. Ostavila sam mu broj telefona ali – pogrešan. Morao je da okrene pola sveta da bi došao do mog broja i za nekoliko dana uspeo je da me pronađe", ispričala je Slavica svojevremeno, kad se već udala za Bernija.

slavica i berni eklston 0022429712-min.jpg
Profimedia 

A onda se 2008. godine saznalo da je brak Slavice i Bernija pred raspadom. Ona se odselila iz kuće vredne 10 miliona funti, uzela advokata, a kao razlog nesuglasica navela da nemaju bračni život.

"Njega zanima samo posao", kazala je Slavica. Čekala je da se ćerke osamostale kako bi i ona počela samostalan život.

sestre eklston cerke slavice i bernija 0532972462-min.jpg
Profimedia 

Brakorazvodna parnica 2009. godine trajala je tačno 58 sekundi, koliko je bilo potrebno da sudija pročita rešenje. Brzo i lako su se dogovorili oko podele imovine. Slavici je pripalo više od milijardu dolara vrednih nekretnina i udeo u dionicama. Danas je krasi titula jedne od najbogatijih žena na svetu pa je mogla da sebi kuću u Dubrovniku, na mestu gde jedan kvadrat poslovnog prostora dostiže i cenu od 60.000 evra.

BONUS VIDEO:

FORMULA 1 SPEKTAKL U BEOGRADU ZA SAMO 4 DANA: Šampionski bolid stigao u Srbiju!  Promo