Ammar Mešić, najpoznatiji po ulozi Strahinje u seriji "Igra sudbine", otvoreno govori o problemu sa kojim se suočava. On se, naime, već duže vreme bori sa napadima panike, zbog čega ide na psihoterapije, a sada je na društvenim mrežama podelio poslednje neprijatno iskustvo koje je doživeo.

Glumac je, naime, doživeo tri napada panike zaredom.

"Bogo dragi, tri napada panike u pola sata. Dobro je, živ sam. Samo se nadam da je napad panike, a da mi se nije 'slošilo'. Ko je prošao kroz ovo, znaće količinu straha. Idem na terapije, prija mi i radim na tome. Samo, moj mozak i dalje ne može da shvati da li je napad panike, koji će proći, ili mi je stvarno loše pa da zovem hitnu pomoć. Još kad usledi jedan za drugim, pa ti okupira misli, i te odvratne senzacije u grudima, užas... Baš, baš strašno", napisao je Ammar na Tviteru.

Kada se prvi put susreo sa anksioznošću i napadima panike, u septembru prošle godine dok je bio u teretani, Ammar je počeo o tome otvoreno da piše na društvenim mrežama, kako bi dao podršku i drugim ljudima koji se bore sa istim problemom.

"Juče, u ovom momentu, dok me moj trener naravno slika, ja doživljavam prvi put u životu napad panike ili anksioznosti. Odjednom, iz čista mira, javlja mi se strah, lupanje srca, nije mi bilo jasno zašto, kako… Strah neviđenih razmera. I naravno da ću odmah da se vratim na psihoterapije, i hoću da kažem da i mi kao tamo neke ‘javne ličnosti’ imamo iste probleme kao ti, vi, oni..", napisao je Mešić tada i dodao:

"Hteo sam da podelim sa vama ovaj moj moment jer će možda nekome značiti, i da znate, a i da ja znam, da nisam sam u ovome, kao što ni ti nisi sam/sama. I smatram da je ovo jedna važna tema o kojoj ljudi, mediji, psiholozi treba da pričaju. Potražiti stručnu pomoć ne znači da ste ludi. Bar ću ja koristiti svoj uticaj koliko mogu i pomoći onima koji žele. Tako da budite slobodni i podelite vaša iskustva sa mnom, kao što ja delim sa vama. Verujte mi da ćete osetiti olakšanje."

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

AMMAR MAŠIĆ NE KORISTI TAKSI: Devojke mi se udvaraju i u GRADSKOM PREVOZU Kurir televizija