Glumac Ammar Mešić prvi put je doživeo napad panike i to u teretani. U prvi mah nije znao šta ga je snašlo, ali kada se sabrao shvatio je šta je posredi. Istakao je da će se odmah vratiti na psihoterapije, i pozvao sve one koji imaju isti problem da potraže pomoć.

"Juče, u ovom momentu, dok me moj trener naravno slika, ja doživljavam prvi put u životu napad panike ili anksioznosti. Odjednom, iz čista mira, javlja mi se strah, lupanje srca, nije mi bilo jasno zašto, kako… Strah neviđenih razmera. I naravno da ću odmah da se vratim na psihoterapije, i hoću da kažem da i mi kao tamo neke ‘javne ličnosti’ imamo iste probleme kao ti, vi, oni..", započeo je Mešić na svojim društvenim mrežama, pa dodao:

"Hteo sam da podelim sa vama ovaj moj moment jer će možda nekome značiti i da znate a i da ja znam da nisam sam u ovome, kao što ni ti nisi sam/sama. I smatram da je ovo jedna važna tema o kojoj ljudi, mediji, psiholozi treba da pričaju. Potražiti stručnu pomoć ne znači da ste ludi. Bar ću ja koristiti svoj uticaj koliko mogu i pomoći onima koji žele. Tako da budite slobodni i podelite vaša iskustva sa mnom kao što ja delim sa vama. Verujte mi da ćete osetiti olakšanje", zaključio je glumac.

Amar Mešić doživeo napad panike
Instagram/Ammar Mešić 

 O istom problemu svojevremeno je govorio i voditelj Filip Čukanović. On je prvi napad panike dobio 2015. godine, kada je prvi put posle turbulentnog perioda u karijeri otišao na godišnji odmor i malo se opustio.

"Ljudi se sve češće suočavaju sa ovim problemom, a da i ne znaju o čemu je reč. Sramota ih je da to javno priznaju i često na svoju ruku počnu da uzimaju lekove ili čak pobegnu u alkoholizam. Važno je apelovati da briga o mentalnom zdravlju nije sramota, već potreba. Svi smo pod velikim pritiskom, bilo da ga sami stvaramo ili nam ga nameće okruženje. U glavi je stalno neka tenzija: od banalnih stvari tipa ko ti je lajkovao sliku na 'Instagramu' do pokušaja da budeš dobar prijatelj, kolega, partner. Sve to ostavlja posledice. Porodica je, jasno, bila veoma zabrinuta za mene. 'Zar zbog karijere da upropastiš zdravlje', 'Nemoj to sebi da radiš', govorili su mi. U svim teškim situacijama, a pogotovo kad je reč o zdravstvenim problemima, podrška najbližih je od presudnog značaja. Ja nikada nisam krio sa čim se nosim, svi oko mene su znali istinu. I niko od njih nije imao stav 'jadan Filip', već 'čoveče, nije ti ništa, trgni se'", ispričao je on jednom prilikom.

Ammar Mešić doživeo napad panike
Instagram / filipcukanovic