"Jeste da je karijera vrlo važna, ali uveren sam da je mnogo važnije da se čovek izrazi kad je reč o emocijama." Ovim rečima, Aleksa Jelić opisuje svoje planove za budućnost. U okviru njih je i velika odluka da uskoro postane otac.

Poznati pevač i igrač sada živi u Španiji, a čvrsto je rešio da dobije dete uz pomoć surogat majke. "Već neko vreme duboko i intenzivno razmišljam o tome i nadam se da me ništa neće sprečiti da svoju želju realizujem. Vreme izuzetno brzo prolazi", ispričao je Aleksa za "Gloriju".

Podsetimo, našoj televizijskoj publici je Jelić ostavio najjači utisak u šou programu "Tvoje lice zvuči poznato". U Španiji se, između ostalog, okušao i u biznisu, ali je njegov restoran vrlo brzo bio zatvoren zbog pandemije korona virusa. 

Sad je spreman na činjenicu da će mu se čitav život promeniti iz korena. "Strahujem samo što ću u celu priču dobijanja deteta uz pomoć surogat majke ući sam, iako sam svestan da nisam ni prvi ni poslednji čovek koji se nalazi u takvoj situaciji. Kad sam porodici, ocu Dragom i majci Vesni, kao i bliskim prijateljima, otkrio šta nameravam, bili su oduševljeni idejom", rekao je Aleksa.

Aleksa Jelić o roditeljstvu i surogat majci
ATA / Antonio Ahel 

"Svi su reagovali super, mada su me dragi ljudi, prijatelji koji su već roditelji, pitali znam li da će moj život, barem ovaj dosadanji, momentalno biti gotov. Jasno mi je da moj život s dolaskom deteta više neće biti isti i radujem se svemu tome. Dete će me, uveren sam, motivisati da budem bolji", kaže Aleksa.

"Ta promena mi je veoma bitna, trudim se da na predstojeće dane i mesece gledam pozitivno, ponekad pomislim da je to moja misija kako bih zaokružio život i dao mu smisao. Neke stvari drže me rezervisanim i teraju na razmišljanje kako to sve da organizujem sam, jer je mnogo lakše kad si u paru, kad dvoje podele i radosti i obaveze. Na sreću, imam brojnu familiju koja već sada zdušno nudi pomoć", priča poznati igrač.

"Plaše me godine koje imam"- Ne plašim se samo vremena u kome živimo, neizvesnost nam svima kuca na vrata, već i godina koje imam. Ali, mnogi su u tu priču ušli pre mene, takođe sami, i uspeli su. Kad sam imao 40, bila mi je važna karijera, ali onda dođe vreme kad ti više nije važno da budeš mnogo uspešan i da te ljudi prepoznaju, pa tražiš neki dublji smisao. Postaneš svestan da bi bilo lepo da iza tebe jednog dana ostane neko. Pokušaću u svakom slučaju, jer bih se, da to ne uradim, kajao. Nadam se da ću uspeti", rekao je Jelić.

Tekst: Lepa&Srećna