Ljubav i preljuba su večne teme koje u svakoj ženi bude najraznovrsnije emocije, a publiku posebno intrigiraju izjave koje se tiču ljubavi poznatih ličnosti.

Ovo odlično zna Alka Vuica koja je i sama počela karijeru kao novinar i koja decenijama privlači pažnju svojom muzikom, izgledom na sceni i direktnim odgovorima na "nezgodna" pitanja medija. 

To je uradila i sada, izjavivši kako su je "svi njeni frajeri varali", jer su mnogi počeli da se "presabiraju" o kome Alka, zapravo, priča. Njen ljubavni život je bio sve samo ne dosadan. Posle četvorogodišnje ljubavi sa Adijem Karaselimovićem, bubnjarem tada popularne grupe "Srebrna krila", upoznala je Momčila Bajagića Bajagu.

Njemu je posvetila "Gdje Dunav ljubi nebo", a priča se da je Bajaga zbog nje napisao pesme "Sa druge strane jastuka" i "Zažmuri". Ona to ne želi da potvrdi. "Bilo bi glupo da ja pričam  ko je meni posvetio koju pesmu", kaže kantautorka. Tekstovi o njenim kasnijim ljubavima punili su novinske stupce. Bilo je reči o jednom političaru, pa o oženjenom fudbaleru.

alka vuica 2.jpg
Instagram / alka.vuica 

"Bila sam ljubavnica" , priznala je jednom prilikom, tvrdeći da je takav odnos ponižavajuć za ženu i da ga nikom ne bi preporučila. "Misliš da iz njega možeš izaći nedirnut, a ne možeš. Niko normalan ne može pristati da bude drugi. I zapravo je strašno kako ti frajeri koji zavode, jer muškarci koji imaju ljubavnice to rade, zavode, uvek imaju tu svoju tužnu priču", ispričala je. 

Najvažniji muškarac u njenom životu je danas njen sin Arijan, kojeg je dobila u vezi sa srpskim slikarem Vukom Vidorom Veličkovićem. 

"Možda je to bila moja karma, da nemam srećnu ljubav kako bi mogla napisati sve ove pesme, možda je Bog tako odlučio za mene, možda sam ja kriva, možda sam previše htela, previše tražila, nemam pojma. Danas s ovim odmakom neke stvari bi sigurno napravila drugačije", kazala je Alka svojevremeno za Jutarnji.hr. 

alka vuica 3.jpg
Instagram / alka.vuica 

"Previše sam patila, jer sam svoje ljubavi doživljavala sudbonosno, uvek", izjavila je za Story.hr. "Danas mislim da je to bilo nepotrebno te da sam trebala biti i sebičnija i opuštenija. Ima jedan moj stih koji sam napisala u prvoj zbirci poezije ‘Anatomija jedne ljubavi’, još sa 22 godine. "Najlepši deo tebe je onaj koji sam ja izmislila."

Priznaje da je staromodna kad su u pitanju frajeri. Zagovara istinu, ali ne po svaku cenu. "Nikada prevaru ne treba priznati, pogotovo ako nije bitna", kaže Alka. "Smatram da istina nije dobra ako će nekoga da povredi. Zašto da priznaš prevaru, da nekoga povrediš? Ja ne bih priznala niti bih htela da meni neko prizna", objašnjava pevačica.

Sa današnjom "pameću" bi se, kako kaže, odmah udala za svoju prvu ljubav iz školskih dana, jednog Porečana. "Dan danas kad ga vidim zatitram. On o tome pojma nema. Oženjen je i ima skoro već i unuke, dobri smo frendovi", kaže pevačica. Odvažna je kad su u pitanju muzika i stil, ali ne i kad je reč o ljubavi. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna