Pevačica jedne od najpopularnijih pop pesama svih vremena "Moje srće će nastaviti" napustila je Ameriku i odlučila da se vrati kući. Selin Dion želi da se u svojoj otadžbini suoči sa teškom dijagnozom koja joj je poremetila sve planove.

Muzička zvezda je objavila, krajem prošle godine, da boluje od sindroma ukočene osobe.Ovo je neizlečiva bolest koja pogađa jednu u milion osoba, a javlja se najčešće između 30. i 50. godine života.

Sada je rešila i da proda svoju vilu u Las Vegasu, gde je godinama nastupala u palati "Cezar". Morala je da otkaže zakazane nastupe. Selin nije bila u mogućnosti ni da krene na planiranu svetsku turneju, te se uz mnogo žaljenja oprostila od svoje publike do daljeg.

profimedia-0764961670.jpg
Profimedia 

U Kanadi Selin ima jedanaestoro braće i sestara pa se nada da će joj porodično okruženje pružiti toliko potrebnu ljubav i podršku.

Odluka da se proda kuća vredna 30 miliona dolara, za koju je vežu tolike uspomene, nije bila laka. Međutim, kako je njena bolest neizlečiva, a poboljšanja nije bilo uprkos tolikom radu sa lekarima i terapeutima, rešila je da napusti Ameriku.

selin dion 0504354303.jpg
Profimedia 

Terapija sindroma ukočenosti osobe ("stiff person syndrome" na engleskom, ili skraćeno SPS) sastoji se u tome da joj se olakša život i svakodnevica učini udobnijom. Ova bolest ograničava sposobnost kretanja, a telo je u grčevima koji su, vremenom, sve jači.

Invaliditet se razvija polako, ali neumoljivo, a prognoze su različite - smrt nastupa u periodu od šest pa do dvadesetak godina nakon pojave prvih simptoma. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna