Predrag Mijatović retko govori o bolu koji mu je obeležio život. Te 2009. godine njegov sin kog je dobio tokom braka sa Elenom Karaman preminuo kada je napunio 13 godina. Andrej je rođen sa celebralnom paralizom što je fudbaler jako teško podneo.

"U takvim situacijama, kada vam se desi da dobijete vest da sa vašim detetom nešto nije u redu i da su prognoze dosta negativne što se tiče njegove bolesti i njegovog razvoja, onda je to uvek šok. Zašto baš meni? Šta sam ja to skrivio da me Bog tako kazni? Onda shvatiš da se to dešava milionima ljudi, što ti u tom trenutku ne znaš. On je otišao pre 14 godina, puno je vremena prošlo. To je roditeljski. Bez obzira na karijeru i na sve, za roditelja je jedina najvažnija stvar da deca budu zdrava. Da li će biti odlikaši, da li će biti uspešna u životu, da li će napraviti karijere, to je bitno, ali sekundarno. Najbitnije je da su zdrava, da su tu, da mogu da pričaju, da te zagrle, da te pitaju, da ih pitaš, da ti odgovore", ispričao je Mijatović za emisiju "Una, due, tre" na TV Una.

 "Eto, ja bih apsolutno sve dao da je on rođen kako treba, da je danas veliki momak sa 28 godina, da ima svoju porodicu. To bih uradio, ali je nemoguća misija", rekao je Peđa i ispričao koliko je sinovljeva bolest uticala na njegovu karijeru.

"Kad god sam pomislio da sam 'vauuu, čudo neviđeno, igraš dobro, ljudi te vole, daješ neke golove i sve se vrti oko tebe'... Uvek kad sam pomislio 'Svaka čast, sve se vrti oko tebe', uvek se dešavalo da te njegova bolest dovede na nivo da shvatiš da si ustvari jedno živo biće i da između tebe i drugog roditelja u čekaonici ne postoji nikakva razlika", rekao je on za "Una, due, tre", a njegova supruga je takođe govorila o Andreju. Po njenim rečima, bio je srećan dečak, i pored teške bolesti sa kojom je živeo.

Predrag i Aneta Mijatović proslavili 22. godišnjicu braka.
Profimedia 

"Bio je srećno dete iako nije govorio ni hodao. Bio je inteligentan, ali je živeo u telu sa kojim nije mogao da se uskladi. To su teške stvari. U četrnaestoj godini nas je napustio. Stravičan udarac za Peđu. Andrej je uživao u društvu sestara, kao i one s njim. Postale su bolje osobe zahvaljujući njemu", rekla je ranije Aneta.

Peđa često ističe koliko je ponosan na suprugu sa kojom je u braku 22 godine.

"Aneta je sve što jedan muškarac može da poželi. Jaka je, hrabra i inteligentna žena, koja na najbolji mogući način ume da me usmeri i pomogne mi da donesem pravu odluku. Volim da kažem kako je ona jedno kompletno, prelepo i predobro stvorenje.

Predrag i Aneta Mijatović proslavili 22. godišnjicu braka.
Profimedia 

"Prihvatila me je sa svim manama, a mog bolesnog sina kao da ga je sama rodila", ponosno je kazao bivši jugoslovenski reprezentativac.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna