Britanski kralj Edvard VIII napustio je presto i odbacio krunu zbog žene u koju se zaljubio - Volis Simpson. Nije bilo drugog načina da oženi jednu Amerikanku koja je razvedena - morao je da abdicira i on je na to pristao.

U Engleskoj u to vreme nije bilo dozvoljeno ponovno venčanje posle razvoda i on je odabrao Volis umesto kraljevstva. Međutim, priča o velikoj ljubavi nije se završila onako kako je ceo svet verovao, već je kraj za Edvarda VIII bio tragičan.

Detalje o smrti muškarca koji je zbog žene ostavio sve otkrila je Džuli Aleksander, bolničarka koja ga je negovala kad se razboleo. Edvard je jako mnogo pušio, oboleo je od karcinoma grla i umro u maju 1972. godine, u Parizu.

kralj edvard volis simpson 0388509502-min.jpg
Profimedia 

Verovalo se da je Volis do kraja života bila s njim, budući da su živeli zajedno. Dopratila je njegov kovčeg do Londona, bila na sahrani u blizini Vindzorske palate. Međutim, bolničarka Džuli kaže da su poslednje tri nedelje pokazale da je Volis bila bezdušna.

"Bivši kralj je umro meni na rukama", ispričala je Džuli. "Danima je on jaukao i dozivao je, kao što malo jagnje doziva majku. Njena spavaća soba je bila na istom spratu, sigurno je mogla da ga čuje." Posle 35 godina braka, ona nije želela da dođe do čoveka koji je zbog nje ostavio sve. Nije htela čak ni da ga poljubi za laku noć.

kralj edvard volis simpson 0100831697-min.jpg
Profimedia 

"Volis, Volis, Volis... ", dozivao je Edvard. Ponekad bi ponavljao: "Draga... draga... draga... " Džuli tvrdi da ona nije došla da ga obiđe pune tri nedelje uoči smrti. "Bilo je to toliko tužno, zaista sramno od nje", završava bolničarka. "Umro je u zagrljaju žene, ali ne one koju je voleo decenijama."

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna