Nenad Zimonjić zbog problema sa kukovima morao je svoju karijeru na neko vreme da stavi na pauzu, a u tim trenucima najveća podrška bili su mu supruga Mina, ćerka Luna i sin Leon.

"Problem sa kukovima se javio baš ekstremno 2009. godine, baš na Vimbldonu, nakon trećeg kola u kojem smo pobedili. Narednog dana, kad sam se probudio i probao da ustanem iz kreveta, nisam mogao da podignem desnu nogu, kao da me je neko nožem ubo u predelu prepone. Tada sam uradio sve snimke i magnetnu rezonancu, rekli su mi da imam problem i da je genetika u pitanju. Hrskavica je bila dosta oštećena, rekli su da je veći problem sa desnim kukom, a da je slična situacija i sa levim. Nisu bili sigurni da bi mi, ako bi u tom momentu radili neku intervenciju, pomoglo. Postoperativni period je bio dva do četiri meseca, a ja sam tada bio prvi na svetu sa trideset i nešto godina. Bilo je neizvesno", ispričao je za televiziju "Una" teniser koji je trpeo bolove godinama, a sve vreme je profesionalno igrao.

"Uspeo sam da prolongiram operaciju uz veliku pomoć Klausa, vrsnog stručnjaka fizioterapeuta iz Nemačke, koji mi je pomogao i kada sam imao problem sa laktom koji niko nije mogao da reši, a on je uspeo za sedam dana. Dobio je moje apsolutno poverenje. Sa njegovim savetima, šta bi trebalo da radim, koje su to vežbice, koji su to tretmani, to je prolongiralo sigurno moju karijeru. Pored njega, i Vlada Kaplarević koji je putovao sa mnom kao moj kondicioni trener. Uz njihovu pomoć sam uspeo da igram mnogo duže nego što je bilo ko mogao da zamisli. Ti tretmani su bili izuzetno bolni", rekao je Nenad, koji je jedno vreme čak i od najbližih krio kako se oseća i kolike bolove trpi.

"To je bila već 2015. godina kada me je supruga Mina pitala: 'Šta se dešava? Ti si se skroz promenio. Više se ne smeješ. Je l' želiš da te deca zapamte takvog? To nisi ti!'. Ni tada ja nisam razmišljao o tome da kažem da je to zbog kukova, da imam probleme... Nego okej, prihvatio sam tu informaciju, nisam hteo bilo koga da opterećujem, a najmanje Minu. Jedina pitanja su bila zašto provodim toliko vremena kod fizija, to joj nije bilo jasno u tom momentu. Ali, apsolutna podrška i razumevanje za sve što sam radio. S druge strane, ne želim da me deca takvog pamte, želim da budem pozitivan. Međutim, ti bolovi su bili neprestani, 24 sata, dok sedim, spavam, stojim", rekao je Zimonjić, koji je operisan 2018. godine.

"Nakon moje operacije oba kuka, koja je bila 2018. godine, saznao sam da postoji mogućnost da se vratim profesionalnom tenisu. Međutim, onda nakon nekog treninga i gledanja tenisa sa mojim sinom Leonom, usledilo je pitanje: 'Tata, zašto ne bi odigrao još neki turnir? I dalje si fit, i dalje igraš dobro'. Ja nisam prestao da treniram i mislim da je to stvar životnog stila, verujem da je to nešto što treba svaki sportista da radi. Spreman sam da igram kad god dobijem šansu. Nakon operacije, dva, tri dana kada su prošli bolovi od same operacije, tad sam ustvari video koje sam ja bolove trpeo godinama", zaključio je Nenad Zimonjić gostujući na pomenutoj televiziji.

Neke od fotografija Nenadove supruge Mine pogledajte u galeriji ispod.

Instagram/minazimonjic_official Mina Zimonjić, supruga Nenada Zimonjića

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna