Kad je, tokom vežbanja, osetio u stomaku neku otvrdlinu, Džef Bridžis nije ni slutio da će mu biti otkriven karcinom. "Nije me bolelo, nije mi smetalo, ali je bilo tvdo kao kost", priča slavni glumac.

Osećao se dobro, otišao na put sa ženom, a onda su se pojavili novi simptomi. "Svrbela me je koža na nogama, znojio sam se noću", priča Džef. Ispostavilo se da su sve to znaci limfoma.

"Otkriven mi je tumor veličine 30 x 20 cm", kaže Džef. "Kad se samo setim svih onih scena borbi koje smo snimali, udarali su me, gurali, rekao bi čovek da ću nešto osetiti, da će me boleti. Ništa... "

Podvrgnut je hemoterapiji, a snimanje je prekinuto. Taman kad je pronađen odgovarajući "koktel" lekova, sigla je nova muka - dobio je koronu.

dzef bridzis 0752605732-min.jpg
Profimedia 

Hemoterapija je "zbrisala" glumčev imunitet, a kovid mu je pao vrlo teško. "Za prvih nekoliko dana, ja sam potonuo. Nisam mogao da hodam, nisam mogao da se okrenem, ni da dišem bez maske za kiseonik", kaže glumac. "Kancer mi nije bio ništa spram kovida.

Lekari su mi govorili da moram da se borim, ali ja nisam znao šta tačno treba da uradim. Predao sam se. Govorio sam sebi da svako mora da umre i, eto, ja sam umirao."

dzef bridzis 0752736310-min.jpg
Profimedia 

Međutim, njegova žena Suzan nije dozvolila da potone. Iako je prvu nedelju provela u bolnici, jer je i ona dobila koronu, vratila se da prati njegov oporavak.

"Borila se da me ne stave na respirator", priča Džef. "Ona je moj apsolutni šampion. Spasla me je ljubav koju sam primao i ona koju sam osećao u svom srcu. Ogromni tumor sad se smanjio na veličinu klikera", objasnio je glumac.

Kaže da i dalje oseća uobičajene probleme pri disanju koje imaju kovid pacijenti, malo je i dekoncentrisan, ali je bolest, veruje, pobedio.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna