Džordž Kluni je jedno od najvećih imena u Holivudu, a to može da zahvali brojnim velikim ulogama i talentu da se prilagodi svakom žanru.

Publika ga obožava u romantičnim filmovima, ali i u dramama i akcionim filmovima. U toku jednog snimanja 2005. godine doživeo je tešku povredu, zbog koje je čak pomišljao i na samoubistvo.

U razgovoru za magazin "Holivudski reporter", Kluni je govorio o ovoj povredi. "Odmah sam shvatio koliko je situacija ozbiljna", kaže Džordž. "Mislio sam da je u pitanju moždani udar.Izgubio sam vid, u glavi kao da mi je zatrubila sirena lokomotive. Nisam mogao da ustanem."

dzordz kluni 0731507983-min.jpg
Profimedia 

Kod Klunija je došlo do povrede kičme i curenja spinalne tečnosti. "Bol je bio toliko jak da sam mislio kako prosto ne mogu više da živim tako", priznaje glumac. Terapija je, po njegovim rečima, bila izuzetno bolna.

"Lekar koji me je operisao naglasio mi je da će se bol polako smanjivati", priča Kluni. "I trebalo je da prođu godine da se on povuče. Sada samo povremeno imam glavobolju, kao kad je čovek mamuran."

dzordz kluni 0742532612-min.jpg
Profimedia 

Za ulogu u filmu "Sirijana" tokom čijeg snimanja je povređen, Kluni je dobio Oskara. Zanimljivo je da nije bio prvi izbor reditelja, već Harison Ford koji je ovu ulogu odbio. Kad je zlatna statua otišla Kluniju, Ford je izjavio da se gorko kaje što nije prihvatio ponudu za film. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna