Žika Jakšić danas je uspešan producent ali do svog mesta među zvezdama nije došao preko noći. Devedesetih godina je živeo u Nemačkoj gde je radio kao spasilac, što mu nije bio problem zbog fakulteta koji je studirao.

"Tad sam se zaposlio kao spasilac, pošto sam studirao DIF. Sport mi je dobro išao, meni to nije bio problem, plivanje, gnjurenje i ostale akrobacije. Onda sam ja otišao i položio taj ispit, prvu pomoć, koju sam položio na engleskom, jer nemački nisam znao.", ispričao je Žika koji je prvo radio kao čistač, da bi potom napredovao.

"Postavili su me da radim kao čistač, kako bih prvo naučio jezik. Prvu sezonu sam radio tako, posle su oni mene prebacili na održavanje bazena, gde sam celo leto provodio šišajući travu, čistio tuševe oko bazena i tako dalje. Kad sam naučio jezik, kroz nekih šest meseci sam počeo da radim kao spasilac i radio sam jedno četiri godine. Posle dve godine, kad sam savladao jezik, bio sam šef smene. Bio sam vredan, ja sam u principu takav čovek, teško će neko na silu da me natera da uzmem da radim, ali sam", rekao je producent kome je Žika samo nadimak.

"Moje pravo ime je Saša. Niko ne zna, a i ne mora da zna. Mene je samo moja pokojna majka zvala Saša", otkrio je nedavno Jakšić u emisiji "150 minuta" , a onda i priznao da su mu taj nadimak dali drugovi u osnovnoj školi jer je umeo vrlo emotivno da reaguje.

zika jaksic 2
ATA / Antonio Ahel 

"Nadimak ‘Žika' datira iz školskih dana. Negde već u sedmom, osmom razredu ljudi su prestali da me zovu pravim imenom. Ja sam bio izuzetno emotivan u tom periodu, a ispoljavao sam to kroz nerviranje. Onda su me drugari zezali: „Vidi ga, ovaj se nervira za svaku sitnicu“, pa su me zvali živac i živčani. U srednjoj školi je to usvojeno kao moje ime, a vezano je za pesmu Riblje čorbe ‘Žika Živac je dežurni krivac' . To mi je ostalo kao ime, evo punih 40 godina, možda i malo više", iskreno je rekao Jakšić.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna