Srbija je zavijena u crno nakon što je učenik sedmog razreda K.K. u sredu, 3. maja 2023. godine, izvršio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar". On je ubio osmoro đaka i radnika obezbeđenja, a šestoro učenika i nastavnicu istorije je ranio.

Ova vest potresla je kako našu zemlju, tako i region i čitav svet, a brojne javne ličnosti oglasile su se na društvenim mrežama izražavajući tugu i bol zbog ove nezapamćene tragedije.

Među njima je i voditeljka Dragana Katić, koja je podelila potresnu priču o tome kako je povređena nastavnica herojski spasila đake od većeg stradanja.

Poznati o tragediji na Vračaru
ATA / Antonio Ahel 

"Dečak sa pištoljem u ruci ustremio se i na nju. Ona je pokušala da ga spreči i bukvalno je rukama krenula na pištolj, valjda je u tim trenucima htela da zaustavi hice. Međutim, pogodio ju je u ruku i stomak. Nastavnica se ponela herojski, htela je da zaštiti đake, a taj njen potez je verovatno i spasao neku decu. Pretpostavlja se da je nastavnica time što je stala na ulaz učionice i rukama krenula ka pištolju kupila vreme učenicima da se sakriju i smanjila štetu", piše u objavi koju je podelila voditeljka.

dragana katic 3-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

U masakru u školi na Vračaru je stradala i ćerka odbojkaškog trenera Dragana Kobiljskog. Tragičnu vest je potvrdio bivši odbojkaš Željko Tanasković, Draganov zet.

"Svi smo zatečeni i potreseni. Ne znam šta bih rekao. Velika tragedija i prosto je nezamislivo da se to dogodi na ovim prostorima. Šurak Dragan i ja se znamo dugo, igrali smo zajedno, katastrofa je šta ga je zadesilo. Nezamislivo mi je da se dogodi to na ovim prostorima, što samo govori o tome koliko moramo da obratimo pažnju na mlade", rekao je Tanasković za Informer.

Tekst: Lepa&Srećna