Tragedija koja se juče dogodila u Beogradu kada je tinejdžer K.K. (14) ubio osmoro dece i čuvara Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, zaustavila je život u Srbiji. Niko nije ravnodušan, a mnoge javne ličnosti pisale su poruke podrške i saučešća. Sada se oglasila i strelkinja Ivana Maksimović Anđušić. Ona je pokazala kako izgleda njen trening i priznala da joj nije lako da puca.

"Mučni dani, mučni treninzi... Zemlja se okreće, život se nastavlja, ali svaki metak koji opalim stvara mučninu u stomaku. Zašto je dete od 13 godina vežbalo na vatrenom oružju? Zašto je dete imalo pristup tatinom pištolju? Uvek sam mislila da moja mama greši što krije delove tatinog pištolja po stanu, još na različitim mestima, da niko ne zna gde, jer šta ako uđe provalnik, a ti ne možeš da se odbraniš? Vatreno oružje nije za decu, nije igra! Streljaštvom deca počinju da se bave u tom periodu, ali isključivo u streljanama, gde se gađa vazdušnim oružjem i uvek uz nadzor trenera i adekvatnu obuku", napisala je Ivana i dodala da bi volela da njeni sinovi upoznaju streljaštvo.

Ivana Maksimović o tragediji na Vračaru
Instagram/Ivana Maksimović 


 "Iako bih volela da moja deca upoznaju streljaštvo, možda i da se bave time, za sve postoji vreme i mesto i oružje shodno godinama. Čak i ako dete pokazuje sklonost ka ovom sportu, a nema dovoljno godina... Tu su puške na metkiće, puške na laser i tako dalje. Deca su naše ogledalo, deca stiču hobije gledajući nas ili ono što im ponudimo. To neka nam je uvek na pameti, kao i da vaspitanje i sigurnost dece u našim rukama", zaključila je ona.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna