Nezapamćena tragedija dogodila se jutros u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je četrnaestogodišnjak usmrtio osmoro dece i radnika obezbeđenja, a nastavnica istorije i šestoro đaka se nalaze u Urgentnom centru. Ovaj masakr je duboko potresao čitavu Srbiju, a brojne poznate ličnosti su se oglasile na društvenim mrežama.

"Ovo je strašno... Nemam reči za ovu tragediju. Saučešće porodicama", napisala je Instagramu pevačica Nina Badrić, jedna od onih koji su se ovim povodom oglasili i izjavili saučešće porodicama nastradalih.

Voditeljka Dragana Katić među prvima je izjavila saučešće porodicama stradalih.

"Dan za suze, bol suočavanje ko smo, žašto. Ne umem i ne znam kako bih opisala očaj. Plačem sa roditeljima, decom", napisala je voditeljka.

dragana-katic.png
Instagram/Dragana Katić 

"Ja sam, blago je rečeno, u šoku. Osnovna škola! Otkud detetu od 14 godina prvenstveno pristup vatrenom oružju? Gde su ti roditelji? I koga sad kriviti, dete od 14 godina nesvesno svoje nesvesti? Drušvene mreže? Koga? Gde je srž ovog zla? Ljudi, pod hitno na fabrička, ovo ne sme da se ponovi! Plače mi se zbog mladih života, njihovih roditelja. Saučešće porodicama", napisala je Sanja Vučić putem "Instagrama".

"Beskrajna tuga i bol. Horor za koji je teško poverovati da može da se desi bilo gde u svetu, a pogotovo u našem gradu. Saučešće svim porodicama iz osnovne škole "Vladislav Ribnikar",napisala je pevačica Sara Jo.

"Gospode Bože. Kakva tragedija. Moje iskreno saučešće svim porodicama koje su danas izgubile dete/člana porodice/prijatelja. Stop nasilju i zabraniti pristup maloletnoj deci nasilnom sadržaju na televiziji i svuda. Tuga.", napisala je Anatasija Ražnatović.

 Voditeljka Grand televizije Vesna Milanović oglasila se porukom na društvenim mrežama, na Instagram storiju izjavila je saučešće porodicama, ali i ukazala na brojne probleme u našem društvu.

"Završe se praznici, prvi dan posla, škola… Ispratiš dete, odeš na posao sa planovima za vikend, letovanje, život… I kažu ti da ti je ubijeno dete. Dete! Kažu ti da ti je ubijen otac. I svu tu strahotu uradi dete. Toliko sam se potresla, saučešće porodicama", napisala je voditeljka.

"Zagrlite svoju decu... ", poručio je Kubura.

 "E, moj narode

 O, zemljo moja

Saučešće porodicama", napisala je Sloboda Mićalović

Poznati o tragediji na Vračaru
Printscreen / Instagram Sloboda Mićalović 

Marija Šerifović otkazala je koncert i uputila saučešće porodicama nastradalih.

Izvor: Lepa&Srećna