Povodom nezapamćene tragedije koja se jutros dogodila u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru, oglasila se pevačica Ana Stanić čiji sin pohađa tu obrazovnu ustanovu.

"Moj sin ide u popodnevnu smenu, tako da nije bio u školi, već na treningu. Šta se dešava, videla sam tek kada su roditelji počeli u grupi da pišu o tome. Malo mi je laknulo, što moje dete nije bilo u školi, ali sam odmah počela da zovem ostale roditelje za koje znam da su im deca u prvoj smeni i proveravam da li je sve ok. Svi smo potreseni. Toliko dece je stradalo, čuvara svi obožavamo, bio je divan čovek, profesorka istorije, takođe. Ovo je jedna nemerljiva tragedija i šok, ne mogu još da sredim utiske", rekla je u emisiji "Uranak" Ana Stanić, a potom i otkrila koja je prva poruka koja je stigla
na Viber grupu roditelja.

"Prva informacija u grupi bila je da je došlo do pucnjave u školi i da je stradao čuvar. Puno toga sam saznavala iz medija, nisu svi imali odmah sve informacije. Moj sin je učenik petog razreda, ne poznaje tog dečaka, ali je u velikom šoku. Mogu da zamislim u kom šoku su deca koja su bila u toj smeni i koja su prošla evakuaciju u kojoj se čula pucnjava. Glavna tema sada je, kako objasniti deci, kako da se nose sa svim tim stvarima, a mi ostali da se zapitamo, dokle smo došli i da li je nešto što smo pratili u medijima što se dešavalo preko okeana, došlo i kod nas", rekla je Ana Stanić.

Tekst: Lepa&Srećna