Srbija je u žalosti zbog tragedije koja se dogodila juče na Vračaru, kada je poginulo osmoro učenika i radnik obezbeđenja, a šestoro đaka i nastavnica su ranjeni. Brojne porodice su pogođene ovom strašnom tragedijom, a svoje žalenje je izrazila i Neda Ukraden koja je ispred OŠ "Vladislav Ribnikar" odala počast stradalima.

"Mislim da nema čoveka koji od juče nije tužan i slomljen. Ceo dan juče i danas sam jako potrešena. Teško ovo proživljavam, primam saučešće iz regiona kao da su mi rod rođeni, svi živi me zovu. Ceo život sam sa decom, svo troje unučadi su mi školska deca. Surovo je vreme, čovek treba oči otvoriti, provoditi više vremena sa decom, osluškivati njihove strahove, talente, strepnje, otpore, šta god... Zaista jedno strašno vreme. Vreme moderne tehnologije i otuđenosti, nedostatku vremena, koje ljudi provode između sa svojom decom", rekla je ona za "Blic" i dodala:

"Ovo je jedna strašna tragedija. Daj Bože snagu tim roditeljima da ovu tragediju prežive. Duboko se saosećam zaista. Ne znam šta da kažem, ostala sam bez teksta. Kada su me nazvali nisam mogla da verujem, mislila sam da je crni humor, neka lažna vest... Užasno mi je žao, svim smo pogođeni. Moram da kažem da se strašno saosećam i sa prosvetnim radnicima, njihovi životi su krajnje ugroženi. Ovo je vreme gde se mnogo toga dopušta. Jako mi je žao sviju. Najiskrenije saučešće roditeljima koji su izgubili svoju najdražu decu, kao i za čoveka koji je nastradao ni kriv ni dužan.", rekla je Neda.

Tekst: Lepa&Srećna