Iako je oduvek želela da postane pevačica, Emina Jahović na javnu scenu zakoračila je baveći se potpuno drugačijom profesijom. Naime, njena starija koleginica Elma Sinanović i njen pokojni suprug svojevremeno su bili vlasnici jedne televizije u Novom Pazaru, odakle je Emina rodom, i upravo oni su je zaposlili.

Emina Jahović je na pomenutoj televiziji bila voditeljka vremenske prognoze, a Elma i njen suprug bili su prezadovoljni njenim radom.

"Emina je bila najlepša voditeljka vremenske prognoze ikada, na bilo kojoj televiziji. Bila je kao bombonica. Kratko joj je to bilo interesantno. Želela je uvek da peva i ja sam joj pomogla da dođe do Dina Merlina. Bilo je tih razgovora, gde su joj našli neke crnogorske kompozitore, ali ja sam odmah rekla da to ne rade i da je odvedu kod njega. Ljudi su me poslušali i u startu je napravila to što treba", otkrila je Elma Sinanović na televiziji "K1".

elma sinanovic 5.jpg
ATA / Antonio Ahel 

I sama Emina svojevremeno je otkrila kako je izgledala njena voditeljska karijera.

"Rado se sećam tinejdžerskih dana. Uživala sam tokom tog perioda koji sam provela radeći na televiziji i na radiju. Tada sam prvi put pokazala svoju kreativnu slobodu, koja me je kasnije i navela da krenem putem muzike i javnog života", rekla je Emina jednom prilikom za "Kurir".

emina jahovic
Instagram / yaemina 

Emina Jahović ostvarila je svoj san i postala uspešna pevačica, a osim u Srbiji veoma je popularna i u Turskoj, gde se odselila kada se udala za tamošnjeg pevača Mustafu Sandala, sa kojim je dobila sinove Jamana i Javuza. Emina i Mustafa razveli su se 2018. godine nakon deset godina braka, ali je pevačica nakon kraha braka sa decom nastavila da živi u Istanbulu.

Još fotografija Emine Jahović pogledajte u galeriji ispod.

ATA / Antonio Ahel Na dodeli MAC nagrada.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna